Puheenaihe

Länsi-Vantaan mittavissa bussimuutoksissa otetaan aikalisä – HSL: "On tarvetta tarkastella suunnitelmia uudelleen"

Luonnoksessa esitettiin, että valtaosa Länsi-Vantaan bussilinjoista menisi uusiksi. Vain muutama yhteys säilyisi ennallaan.

Jussi Vehkasalo

Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon uusille joukkoliikenteen suunnitelmille otetaan aikalisä. Helsingin seudun liikenne (HSL) on kaavaillut alueelle liityntäliikennettä, jossa suoria linjoja Helsingin keskustaan lakkautettaisiin. Tilalle tulisivat linjat, jotka syöttäisivät liikennettä muun muassa Vihdintielle perustettavalle runkolinjalle ja kehäradalle.

Valtaosa alueen bussilinjoista menisi suunnitelmien mukaan uusiksi.

Suunnitelmista on kuitenkin tullut niin paljon palautetta, että HSL haluaa käydä sen kunnolla läpi. Alueen asukkaille järjestettiin loppuvuodesta sekä Vantaalla että Espoossa asukastilaisuuksia, joissa esiteltiin ensimmäisiä luonnoksia muutoksista.

– Palautetta tuli todella paljon ja olemme todenneet, että on selvästi tarvetta tarkastella suunnitelmia uudelleen, toteaa HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Palautteessa on Rihtniemen mukaan sekä vastustettu koko liityntäliikenteeseen perustuvaa mallia että esitetty runsaasti muutoksia.

– Esimerkiksi Vihdintien runkolinjamallin osalta on huomautettu, että Vihdintiellä ei ole sellaisia solmuja, joissa voisi sujuvasti vaihtaa bussia. Tämä on ihan totta, siellä ei vielä ole sellaisia solmukohtia, Rihtniemi sanoo.

Rihtniemen mukaan palautteet käydään nyt huolella läpi. Tavoitteena on saada uudet suunnitelmat HSL:n hallituksen iltakouluun kevään aikana. Alunperin HSL:n tavoitteena oli käydä suunnitelmia läpi jo tammikuussa.

Rihtniemen mukaan muutokset linjoihin tulisivat voimaan aikaisintaan vuonna 2022.

Lue myös: Länsi-Vantaan joukkoliikenne mullistuu: HSL aikoo lisätä liityntäliikennettä ja karsia suoria bussiyhteyksiä Helsinkiin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Länsi-Vantaan joukkoliikenne mullistuu: HSL aikoo lisätä liityntäliikennettä ja karsia suoria bussiyhteyksiä Helsinkiin17.11.2018 08.20
Sokeiden ja sotaveteraanien HSL-etu laajenee6.1.2019 07.15
HSL suitsisi pahenevia ruuhkia tiemaksuilla – Vantaan valtaväylien liikenne puuroutuu 2030 mennessä, jos autoilua ei hillitä22.12.2018 08.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu