Puheenaihe

Iso O rassaa eniten kolmikymppisiä – seksuaaliterapeutti antaa vinkin

Arkisto

Omasta orgasmistaan petipuuhien yhteydessä stressaa yhdeksän prosenttia miehistä ja 10 prosenttia naisista.

Keskimääräistä enemmän orgasmipaineita kokevat 25–34-vuotiaat (15 prosenttia). Seksiä harrastaessa ainoa stressin aihe ei tosin ole vain oma laukeaminen, sillä monet suomalaiset ottavat paineita myös kumppaninsa nautinnosta.

Yli viidennes naisista (22 prosenttia) ja yli neljännes miehistä (27 prosenttia) kokee epäonnistuvansa, jos seksikumppani ei saa orgasmia seksin yhteydessä.

– Paineet eivät aina liity siihen, ettei orgasmia saavuttaisi laisinkaan. Osaa miehistä stressaa erektion kesto tai herkkä siemensyöksy, jolloin yhdyntä koetaan liian lyhytkestoiseksi. Jos naisen on vaikea saavuttaa orgasmia, voi sekin luoda osaltaan suorituspaineita kumppanille, sanoo Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Matkalla tyydytyksen huipulle apuna voivat toimia erilaiset seksivälineet. Miehistä yli kymmenes (11 prosenttia) ja naisista lähes joka neljäs (23 prosenttia) kertoo seksivälineistä olleen apua orgasmin saavuttamisessa.

– Etenkin uuden kumppanin kanssa ilmassa voi olla suorituspaineita, miellyttämisen tarvetta ja pelkoa siitä, hyväksyykö toinen juuri sellaisena kuin on. Molempia osapuolia riittävästi tyydyttävä seksi vaatii avoimen keskusteluyhteyden, jossa omista toiveista ja tarpeista voidaan puhua, Lavikainen sanoo.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Voiko seksi olla nautinnollista, vaikkei se huipennu aina orgasmiin? – Naisten ja miesten näkemyksissä on iso ero23.1.2019 20.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu