Minne mennä

Taidematka alkaa lähinaapurien pääkaupungeista – Luento- ja keskustelusarjan pohjavireenä on tanskalainen "hygge"

Kevään taideluento- ja keskustelusarjan ensimmäisessä tilaisuudessa Galleria K:ssa puhutaan myös taiteilija Carl Larssonista, joka tunnetaan erityisesti kodin ja perhe-elämän kuvaajana. Kuvassa Larssonin teos Karin rannalla vuodelta 1908.

Turun taidemuseo

Syksyllä alkanut matka maailman taidekaupunkeihin saa jatkoa kevään Taide, elämä ja filosofia -sarjassa, jossa keskustellaan taiteesta ja matkustamisesta erilaisin näkökulmin taidehistorioitsija Heta Kaiston alustusten pohjalta.

Galleria K:ssa (Asematie 7) järjestettävät tilaisuudet alkavat ke 27. helmikuuta klo 18, jolloin kohteina ovat Tukholma ja Kööpenhamina teemalla Hyggen historiaa ja hiljaisuutta. Hygge on erityisesti tanskalaisille keskeinen termi, jolla tarkoitetaan erilaisista asioista syntyvää, mukavuuden, mielihyvän ja kodikkuuden tunnetta. Taiteilijoina tarkastelussa ovat muun muassa Carl Larsson, Hilma af Klint, Marie Krøyer ja Vilhelm Hammershøi.

Taideiltoja on kevään aikana viisi ja niissä pohditaan muun muassa flaamilaisten tekijöiden taidetta sekä saksalaista ekspressionismia ja rappiotaidetta. Tilaisuuksista viimeisen kohteena on New York ja se, miten kuvataide mullistui kaupungissa 1950-luvulla. Vantaan kulttuuripalveluiden järjestämiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tikkurilassa pääsee taidematkalle Euroopan kaupunkeihin16.10.2018 11.00
Täitarkastus oli taiteessa joskus liikaa – Tikkurilassa avataan naistaiteilijoiden maailmaa30.1.2017 23.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu