Puheenaihe

Varialle suunniteltu uusia toimitiloja Vehkalaan: "Tontti liian ahdas"

Varian tilatarpeita selvitetään tämän vuoden aikana.

Arkisto/Marika Lumme

Vantaan ammattiopisto Varian toimitiloja harkitaan perustettavaksi Vehkalaan Myllymäen alueelle. Kehäradan Vehkalan aseman länsipuolella sijaitseva tontti on kuitenkin sivistystoimen mukaan Varian toiminnoille jopa kolmanneksen liian pieni.

Varian tilatarpeita kaikissa toimipisteissä, myös Vehkalaan aikanaan sijoittuvia koulutusaloja, selvitetään Vantaan talous- ja hallintojohtaja Eila Tannisen mukaan tarkemmin kuluvan vuoden aikana.

– Ensisijassa Vehkalaan olisi siirtymässä logistiikka-alan koulutus, joka tarvitsee sekä hallitilaa, riittävät piha-alueet hallien yhteyteen sekä ajoharjoittelualueen. Myös osa Varian Myyrmäen toimipisteen koulutusaloista olisi siirtymässä Vehkalaan, Tanninen selvittää.

Tontti, johon Varian toimipistettä on alustavasti suunniteltu on ennestään asemakaavaton. Kaupungin suunnitelmissa on sijoittaa alueelle toimistotiloja, opetus- ja koulutustiloja sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia teollisuus- ja varastotiloja. Suunnittelun lähtökohtana on ollut sijoittaa tontille juuri Varian toimipiste. Tontti on jäämässä kaupungin omistukseen.

– Tontti on alustavasti arvioituun tarpeeseen nähden ahdas. Toiminta tarvitsee koulutusalasta riippuen erilaisia tiloja esimerkiksi hallitilaa, mutta myös riittävästi piha-aluetta niiden yhteyteen. Tontin ahtaus luo sellaisia haasteita ja reunaehtoja suunnittelulle, joten on mahdollista, että kaikki toiminnot eivät mahdu tontille, Tanninen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Varian englanninkielinen opetus laajenee23.1.2019 08.40
Varian maahanmuuttajamessuilla mukana joukko työnantajia7.11.2018 06.00
Varian maahanmuuttajamessuilla mukana joukko työnantajia7.11.2018 06.00
Finnair ja Varia yhteistyöhön – lentokoneasentajia koulutetaan nyt oppisopimuksella14.4.2018 13.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu