Puheenaihe

Pro-palkinnot jaettiin hetki sitten – tässä ovat Suomen kovimmat ravintola-alan osaajat

Yrittäjäpariskunta Arto ja Katja Rastas palkittiin tänään Pro-gaalassa Vuoden yrittäjinä. He uurastavat muun muassa Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa, ravintola Periscopessa ja Penélopessa.

Finlandia-talossa tänään järjestetyssä Pro-gaalassa palkittiin jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat. Sarjoja oli peräti viisitoista.

Pro-gaalan patsaat jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea – Turusta Ouluun ja Rajamäeltä Saariselälle. Tunnustuspalkinnoista hieman alle puolet jäi pääkaupunkiseudulle.

Ajankohtaisen Vastuullisuus-sarjan voitto meni Tampereelle, kun Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi pokkasi Pro-palkinnon. Paturin omasta halusta kumpuavalla pitkäjänteisellä ja jokaiseen valintaan ulottuvalla vastuullisuustyöllä on merkitystä, onhan hänen työpaikkansa yksi Suomen suurimmista tapahtumataloista. 

Yrittäjä-sarjan voittajalle Pro-palkinto on tietynlainen elämäntyöpalkinto. Sen saivat tänä vuonna etenkin tamperelaisesta ravintolamaailmasta tutut Katja ja Arto Rastas. Tuomaristo kiitteli Rastaita muun muassa Helsingin Kulinaarisen Instituutin kunniakkaasta jatkamisesta. 

Jutta Kokkonen palkittiin Pro-gaalassa parhaana kahvilan työntekijänä. Hän työskentelee helsinkiläisessä Antell-galleriassa. 

Palkittujen joukossa ovat myös Vuoden Tarjoilijaksi 2016 valittu sommelier Taneli Lehtonen, Ravintola Savoyssa pitkään Kari Aihisen aisaparina työskennellyt keittiöpäällikkö Olli Kolu ja viime vuonna oman cocktailbaarinsa Chihuahua Julepin Helsinkiin avannut baarimestari Jami Järvinen

Pro-palkinnon tavoittelu ja sen voittaminen on unohtumaton elämys. Ammattilainenkin herkistyy kollegoiden ja asiakkaiden kehujen äärellä. Erityisen mieleenpainuva tämänvuotinen gaala oli kahdesti palkitulle Rose Alibasya-Jokelalle, joka sai sekä Ammattikeittiön työntekijän PRO-palkinnon että lehdistön palkinnon. 

Indonesialainen Alibasya-Jokela on hurmannut Sodexon asiakkaat ja työtoverinsa Nokia-kampuksella Oulussa.

Edellisvuosien Pro-voittajista ja esimiehistä koostuneella tuomaristolla oli vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan. Tuomarointipaketissa oli mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit.
 
– Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteytti ehdokkaat omista lähtökohdistaan, kertoo tuomariston työskentelyä johtanut Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Katri Mannermaa niitti Pro-gaalassa mainetta parhaana ravintolan kokkina. Hän loihtii herkkuja helsinkiläisessä ravintola Ragussa. 

Pro 2019 -kilpailun kaikki voittajat

Ravintolan asiakaspalvelija
Essi Piira, Ravintola Tuhto, Tampere

Innovaatio
Fredman Food Tech

Kahvilan työntekijä
Jutta Kokkonen, Antell Galleria, Antell-Ravintolat, Helsinki

Vastuullisuus
Juhana Paturi, Tampere-talo, Tampere

Ammattikeittiön työntekijä
Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu

Yrittäjä
Arto ja Katja Rastas, Helsingin Kulinaarinen Instituutti, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Penélope, Hella & Huone deli, Helsinki/Tampere

Ammattikeittiön kokki
Ritva Lehtinen, Antell Työtehoseura, Antell-Ravintolat, Rajamäki

Opettaja
Henry Lybäck, Laurea-ammattikorkeakoulu, Espoo

Ammattikeittiön päällikkö
Anja Jokinen, Iso-Bertta, Servica, Kuopio

Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari
Olli Kolu, Savoy, Helsinki

Ravintolan kokki
Katri Mannermaa, Ravintola Ragu, Helsinki

Baarimestari
Jami Järvinen, Chihuahua Julep, Helsinki

Hovimestari/Sommelier
Taneli Lehtonen, Muru, Helsinki

Ravintolapäällikkö
Petri Laukkanen, Santa´s Hotel Tunturi, Saariselkä

Ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö
Sanna Malaska, Arkea, Turku

Lehdistön palkinto
Rose Alibasya-Jokela, Nokia Rusko, Sodexo, Oulu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu