Puheenaihe

Millainen on toimittajan työpäivä? Vantaan Sanomat vieraili kouluissa sanomalehtiviikolla

SANOMALEHTIVIIKKO Vantaan Sanomat vieraili tällä viikolla muun muassa Kanniston koulussa.

Irene Mattila, Onni Tuohino, Max Manala, Arttu Vento ja Nella Elo ovat lukeneet Vantaan Sanomia Sanomalehtiviikon aikana muun muassa sanomalehtibingon avulla. Opettaja Marita Knevel kertoo oppilaiden olevan kiinnostuneita sanomalehden tekemisestä.

Marika Lumme

Mistä uutisaiheet löytyvät? Miten lehti tehdään? Millainen on toimittajan työpäivä? Entä onko toimittaja ollut pienenä ujo?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Vantaan Sanomien tekijät ovat vastanneet tällä viikolla. Valtakunnallinen Sanomalehtiviikko on näkynyt toimituksessa, kun muutama koululuokka on käynyt vierailulla. Lisäksi Vantaan Sanomien tekijät ovat kyläilleet kouluissa kertomassa lehden tekemisestä.

Vantaan Sanomat vieraili Kanniston koulussa torstaina. Koulun neljäsluokkalaiset ovat viikon aikana lukeneet omaa kaupunkilehteä tarkkaan muun muassa sanomalehtibingon avulla. Opettajan johdolla neloset ovat myös pohtineet miksi joku juttu on tehty ja mikä on jutun tarkoitus.

Irene Mattila kertoo toivovansa juttuja ilmastonmuutoksesta, koska aihe kiinnostaa häntä kovasti.

Max Maijala haluaa lukea juttuja, jotka ovat suunnattu lapsille, kuten erilaisista tapahtumista.

Arttu Ventoa kiinnostavat ulkomaat ja matkustusaiheiset jutut.

Tärkeä kysymys nousee esille haastatteluihin ja valokuvaukseen liittyen, kun joku rohkeasti pohtii kysytäänkö lapselta lupaa haastatteluun, vaikka vanhempi siihen suostuisi. Vastaus on, että ehdottomasti kyllä.

Uutisaiheiden löytyminen mietityttää koululaisia.

– Käveleekö toimittaja vain kadulla ja näkee uutisen aiheen?

Uutisaiheita löytyy kadulta ja lisäksi esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, tiedotteista sekä lukijoilta. Myös koululuokat voivat lähettää toimitukseen juttuvinkkejä.

Myös uutisen sisällöstä keskusteltiin nelosten tunnilla. Uutinen perustuu aina faktoihin, eikä ole koskaan toimittajan oma mielipide.

– Minä haluaisin isona toimittajaksi, suloinen ääni kuuluu ovenraosta kun tunti on jo päättynyt.

Vantaan Sanomien kouluvierailut jatkuvat vielä ensi viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu