Puheenaihe

Mediat: Rajua työtahtia puskenut Olli Lindholm tiesi terveysriskinsä – ”Ne, joilla on töitä, joutuvat liian tiukille”

Yö-yhtyeen keulahahmo Olli Lindholm tiesi tehneensä töitä äärirajoillaan. 

Viime yönä sairauskohtaukseen menehtyneen Yö-yhtyeen keulahahmo Olli Lindholm (1964–2019) oli Helsingin Sanomien mukaan selvillä siitä, ettei ollut täysin kunnossa.

Lindholmia käsittelevän kirjan julkaissut Arno Kotro sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa laulajan olleen tietoinen terveysongelmistaan jo vuonna 2017, kun kirja julkaistiin. Kotron mukaan Lindholm puhuu kirjassakin korkeasta verenpaineesta.

– Hän tiesi elävänsä veitsenterällä, vaikka oli lopettanut alkoholinkäytön ja urheili paljon.

Kotro arvioi lehden haastattelussa, että kova työnteko vaikutti Lindholmin terveyteen.

– Hänellä oli jatkuvasti projekteja, unelmia ja haaveita bändin kanssa. Valtava työnteko oli toisaalta ihailtavaa, mutta samalla hän repi sillä ehkä itseään vähän hajalle.

Tunnettu näyttelijä ja laulaja Sakari Kuosmanen, 62, kertoo puolestaan Savon Sanomissa menettäneensä lyhyen ajan sisällä kaksi kaveria, kun ensin menehtyi Matti Nykänen ja sitten nukkui pois Olli Lindholm. Ei siis ihme, että Kuosmanen on järkyttynyt.

– Ja viime vuonnakin menehtyi monta kaveria, nuoriakin. Se on järkytys aina, kun nuori ihminen kuolee. On jännä juttu, kun me ihmiset joudumme kilpailemaan koneistuneen maailman ja robottien kanssa. Ne, joilla on töitä, joutuvat liian tiukille. Olen nyt miettinyt, että pitäisi ottaa lungimmin ja rennommin, Kuosmanen pohtii.

Kuosmanen tunsi Lindholmin vuosikymmenten takaa. He olivat yhdessä muun muassa keikoilla ja festareilla. Viimeksi he näkivät hyväntekeväisyystilaisuudessa.

– Ollia vanhempana näin hänen tulemisensa musiikkielämään. Hän oli toimelias ja itsetietoinen sekä hyvinkin omapäinen. Minulle jäi Ollista hauska ja humoristinen kuva.

Kuosmanen kehuu myös Yö-yhtyettä.

– Se oli suosittu bändi ja monelle merkityksellinen. Heillä on monia huikeita lauluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Olli Lindholmin 20 vuotta tuntenut manageri-Taija kertoo tähden viimeisestä yöstä – "Mitään ei ollut tehtävissä"12.2.2019 15.30
Olli Lindholm oli suuri Ässät-fani – nyt seura kunnoittaa edesmennyttä muusikkoa ja kannatuslaulun tulkitsijaa12.2.2019 15.12
Anna Puu ikävöi Olli Lindholmia – "Katsoit aina puhuessasi silmiin ja halasit avosylin" 12.2.2019 14.45
The Voice Of Finland vahvisti: Näin ohjelma etenee Olli Lindholmin kuoleman jälkeen12.2.2019 14.35
Muistatko Tia-Marian ja Laulun rakkaudelle? – Tässä Olli Lindholmin rakastetuimmat kappaleet Yön huippukaudelta12.2.2019 13.22
Näistä saavutuksista Olli Lindholm muistetaan – voitti myös Iskelmä-Finlandia-palkinnon12.2.2019 13.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu