Minne mennä

Koululaisten talvilomalla on paljon tekemistä – katso, mitä kivaa voit tehdä Vantaalla

Jos sää suosii, kannattaa ensi viikolla nauttia ulkoilusta ja lähteä vaikka pulkkamäkeen.

Päivi Tuovinen

Vantaan koululaiset viettävät ensi viikolla talvilomaa. Kotikaupungista löytyy runsaasti tekemistä lomalaisille, joko pikkurahalla tai ihan ilmaiseksi. Kokosimme muutaman vinkin viikon tapahtumatarjonnasta lomalaisille.

1. Pulkkamäkeen. Jos keli sallii, kannattaa talvesta ottaa kaikki irti ja suunnata pulkkamäkeen. Vantaan Sanomien lukijat vinkkasivat viime vuonna kivoista mäenlaskupaikoista. Simonkylän Möskärin mäki on vauhdikas mäenlaskupaikka isommillekin lapsille. Länsi-Vantaalta hyvä mäki löytyy esimerkiksi Raappavuorelta.

2. Vantaan nuorisotiloissa on runsaasti ohjelmaa ulkoilusta retkeilyyn ja peliturnauksiin. Nuorisotilojen omilta nettisivuilta löytyvät tarkat tiedot kaikista tapahtumista.

3. Jos vanhemmilla ei ole lomaa, mutta mahdollisuus tehdä etätöitä, voi suunnata vaikka Tammiston Superparkiin. Aktiviteettipuistosta löytyy etätyötila ja talvilomaviikon arkipäivinä vanhemmat voivat käyttää sitä maksutta lasten liikkuessa samaan aikaan sisäpuistossa.

4. Luistella voi sään salliessa ulkokentillä, mutta myös jäähalleissa on päivittäin yleisöluisteluvuoroja. Esimerkiksi Tikkurilassa Trio-areenalla ja harjoitushallissa voi luistella joka päivä, mailalla tai ilman. Vuoroja on myös Myyrmäen jäähallissa.

5. Jos ulkoilu ei innosta, on Vantaalle avautunut hiljattain uusia näyttelyjä. Vantaan kaupunginmuseon näyttelyssä on esillä vanhoja valokuvia ja leluja. Tiedekeskus Heurekassa esillä on muun muassa Jättimäiset dinosaurukset -näyttely.

Lisää vinkkejä talvilomalle löydät Vantaan Sanomien tapahtumakalenterista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu