Urheilu

Aleksander Barkov häikäisi jälleen hattutempulla – "Yksi parhaista maaleista, jonka olen nähnyt"

Kuvituskuva

Sirpa Repo

Aleksander Barkov nousi kaikkien huippukoosteiden pääosan esittäjäksi jääkiekon NHL–liigassa sunnuntaina. Barkovin hauttetempun keskimmäinen osuma oli häikäisevää katsottavaa. Barkov viimeisteli läpiajon päätteeksi jalkojensa välistä.

– Se (päätös) tapahtui ihan viime sekunnilla. Ajattelin tehdä jotain, mennä takaisin kämmenelle, mutta sitten tajusin, että minun pitäisi kokeilla tuota. Se toimi. Olen nähnyt noita maaleja YouTubessa ja koosteissa. Unelmoin, että tekisin jonain päivänä tuollaisen maalin. Se tapahtui tänään. Totta kai olen iloinen, Barkov kertoi Floridan verkkosivuilla.

Se 4–3 –osuma oli kaiken lisäksi voittomaali. Florida kukisti Montreal Canadiensin kotonaan 6–3.

Panthers–leirissä ihasteltiin maalia ottelun jälkeen niin paljon, että kukaan ei tuntunut muistavan hattutemppua.

– Yksi parhaista maaleista, jonka olen nähnyt. Tuon tekeminen ottelussa, vastustaja selässä kiinni ja yhtä parhaista maalivahdeista (Carey Price) vastaan, se osoittaa minkälainen itseluottamus Barkovilla on. Olen iloinen, että minulla oli eturivin paikka, maalin syöttänyt Panthers–pakki Keith Yandle hehkutti.

– Barkovin illan toinen maali oli varmaan kaunein, mitä olen nähnyt tällä kaudella. Hän otti joukkueen reppuselkäänsä. Me tarvitsemme sitä parhailta pelaajiltamme, Floridan päävalmentaja Bob Boughner säesti.

Hattutemppu oli Barkoville NHL–uran toinen. Hän kasvatti illan aikana kauden saldonsa lukemiin 22+35=57, mikä oikeuttaa NHL:n pistepörssissä sijaan 33.

Florida on 11 pisteen päässä Itäisen konferenssin playoff–viivasta.

– On mukava, että minut huomataan, mutta tietenkin tässä on kyse voittamisesta ja näiden jätkien kanssa pelaamisesta. Yritämme voittaa ja päästä pudotuspeleihin. Tämä oli hyvä voitto, toinen peräkkäinen aika hyvää joukkuetta vastaan. Meillä on juuri nyt itseluottamusta, Barkov totesi..

– Sport Content

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu