Puheenaihe

Yli puolet kokee saavansa liian vähän palkkaa – STTK: "Jyrkkä tuloerojen kasvu altistaa populismin nousulle ja vahvistaa ääriliikkeitä"

Koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö vertaa suurten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien ja palkansaajien ansiokehitystä.

Keskiverto palkansaajalta on mennyt koko alkuvuosi tienata saman verran kuin pörssiyhtiön toimitusjohtaja saa palkkaa yhdessä päivässä, laskee STTK.

JOHANNAERJONSALO

STTK on jo useamman vuoden seurannut, miten suurten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien ja palkansaajien välinen ansioiden suhde kehittyy. Laskelmat perustuvat yhtiöiden julkisiin vuosikertomuksiin ja tilastokeskuksen tietoihin.

– Tiedot vuodelta 2017 osoittavat, että palkansaaja on 18. helmikuuta tienannut pörssiyhtiön toimitusjohtajan päiväpalkan verran. Vuonna 2017 tähän tarvittiin 34 työpäivää kun vuotta aiemmin suhdeluku oli 33 päivää, STTK tiedottaa.

Vertailu kertoo, että suurten yhtiöiden toimitusjohtajien kokonaisansiot olivat vuonna 2017 yhteensä 1 600 704 miljoonaa euroa samassa ajassa, kun yksityisen sektorin palkansaaja tienasi 40 250 euroa.

STTK:n tuoreessa jäsenbarometrissä jäseniltä kysyttiin, miten tyytyväisiä he ovat palkkaansa. 43 prosenttia on melko tai erittäin tyytyväinen. 57 prosenttia vastaajista sanoo olevansa melko tai erittäin tyytymätön palkkansa.

Jäseniltä kysyttiin myös tuloeroista. 35 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että tuloeroja pitää pienentää selvästi ja 39 prosenttia vastasi, että tuloeroja pitää pienentää hieman. Nykyisiä tuloeroja pitää sopivana 12 prosenttia vastaajista.

– STTK ei vastusta tuloeroja, mutta niiden kasvun hillitseminen on tärkeää. Taloustieteellisen tutkimuksen perusteella pienehköt tuloerot lisäävät hyvinvointia ja talouskasvua. Jyrkkä tuloerojen kasvu altistaa populismin nousulle ja vahvistaa ääriliikkeitä, ekonomisti Antti Koskela sanoo.

– Tästä on esimerkkejä eri puolilla Eurooppa, ja ilmiö on heijastunut myös Suomen politiikkaan.

STTK korostaa, että palkitseminen ei voi eikä saa olla vain ylimmän johdon etuoikeus.

- Kaikille kuuluu oma reilu osuus tuloksesta. Toimivia ja kannustavia palkitsemisjärjestelmiä käytetään liian vähän. Esimerkiksi tulospalkkausjärjestelmät ja henkilöstörahastot ovat hyviä tapoja palkita koko henkilöstöä. Palkka-avoimuutta on lisättävä ja palkitsemisen perustelut tehtävä näkyviksi, Koskela vaatii.

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 15 jäsenliittoa ja yli 500 000 jäsentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu