Puheenaihe

Joko kokeilit? Suomi hurahti uuteen pastareseptiin – katso ohje tästä

Uunifetapasta on helppo ja nopea arkiherkku.

Uusi pastahitti hurmaa yksinkertaisuudellaan: kastike kypsyy uunissa sillä välin, kun pasta kiehuu hellalla.

Riitta Ketola

Jos lähikauppasi juustohylly loistaa tyhjänä fetajuustojen kohdalla, syy on uudessa hittireseptissä. Muutama viikko sitten Liemessä-blogissa julkaistu uunifetapastan resepti leviää sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.

Nopeaa ja arkista herkkua on jo kutsuttu uudeksi avokadopastaksi, ja reseptin alkuperäkin ehditty kyseenalaistaa.

Blogin ja reseptin takana olevan Jenni Häyrinen vakuuttaa keksineensä itse ohjeen, jossa yhdistetään uunifeta ja pasta.

–  Oma uunifetaresepti syntyi itsenäisesti omassa päässäni. Yleensä kaikki hyvät resepti-ideat on jo keksitty jonkun muun loistavan reseptinikkarin toimesta. Aina jos teen toisinnon tai saan edes inspiraation jonkun muun reseptistä, niin totta kai annan krediitit alkuperäiselle tekijälle, Häyrinen kommentoi somakanavissaan.

– Moni on varmasti keksinyt ja tehnyt saman jutun jo aikaisemmin ja tulee tekemään jatkossakin jossain päin maailmaa. Suomessa uunifetapasta lähti leviämään jostain syystä mun yksinkertaisesta reseptistä.

Reseptin idea on ihanan simppeli: muutaman raaka-aineen kastike kypsyy uunissa sillä aikaa, kun pasta kiehuu kypsäksi hellalla. Purutuntumaa pastassa pitää olla, joten kastike kannattaa valmistaa ensin.

Kastikkeeseen tulee fetaa ja kirsikkatomaatteja, jotka paahdetaan vartin verran uunissa kera chilin ja oliiviöljyn. Vartin paahduttuaan seos kaadetaan pastan joukkoon kastikkeeksi. Komeus kruunataan basilikalla.

Oletko syönyt uunifetapastaa?

Aion kokeilla
62% (354 ääntä)
Kyllä vaan!
22% (128 ääntä)
Ei kiinnosta
16% (90 ääntä)
Ääniä yhteensä: 572

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pitkä ja ohut pasta vaatii erilaisen kastikkeen kuin pyöreä ja muodokas – pastaintoilija listaa kolme syytä, jolloin tiukimmista säännöistä voi tinkiä7.2.2019 19.45
Yhden kattilan ihmeessä pastan tärkkelys sakeuttaa keitinveden kastikkeeksi9.2.2017 15.25
Nämä ravintolaruoat paljastuivat hurjiksi energiapommeiksi – Pasta-annos yli 2 500 kaloria, kebab-annos lähes 1 500 kaloria 7.1.2019 20.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu