Puheenaihe

Katso kuvat: Huh, näin timmisti pukeutuu veturinkuljettaja – VR uusii univormut

Veturinkuljettajan työasu ohjaamossa.

VR

VR uudistaa junahenkilökuntansa työasut. Yhteensä 2 200 VR:läistä saa kevään aikana uudet työvaatteet.

Vaatteiden työstö alkoi vuonna 2016, ja uudet vaatteet alkavat näkyä junissa helmi–maaliskuussa.

Uuden malliston ilme on entistä rennompi ja modernimpi. Kaikissa vaatteissa korostuu istuvuus, mukavuus ja kestävyys. Uudet työvaatteet ovat aiempaa yhtenäisempiä ja niissä toistuu raikkaan vihreä väri.

Ammattiryhmittäin on pieniä eroja. Esimerkiksi veturinkuljettajat ja konduktöörit viettävät paljon aikaa myös ulkona, joten heidän vaatteissaan on huomioitu myös säänkestävyys ja huomioväritys havaittavuuden varmistamiseksi.

– Meille oli tärkeää, että ilme uudistuu, mutta on silti tunnistettavasti näköisemme. Haluamme, että vaatteet tukevat parasta asiakaskokemusta ja viestivät uudistuvasta ja helposti lähestyttävästä VR:stä, kertoo kaukoliikenteen palvelujohtaja ja Avecran toimitusjohtaja Piia Tyynilä.

Työvaateuudistus koskee konduktöörejä ja veturinkuljettajia sekä kauko- että lähiliikenteessä, asemien lipunmyyntien palveluneuvojia sekä ravintolavaunun junatarjoilijoita.

Suunnitteluvaiheessa henkilökunta osallistui työpajoihin ja kokeili vaatteita käytännössä. Palautteen perusteella työvaatteiden materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia on tarkennettu sekä mallistoa täydennetty.

Vanhat työvaatteet kerätään talteen ja hyödynnetään kierrätysmateriaalina. Uusi mallisto kehitettiin yhteistyössä toimittaja Image Wear Oy:n kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu