Puheenaihe

Kulunut tuulilasi on turvallisuusriski – Näin vähennät sen kulumista

Tuulilasi kuluu muun muassa jään puhdistamisesta.

Arkisto/Päivi Kallo

Tuulilasin pienet naarmut ja kiveniskut aiheuttavat vastavalossa heijastuksia, jotka estävät kuljettajaa näkemästä autosta ulos. Kulunut tuulilasi onkin turvallisuusriski, vaikka siinä ei olisi halkeamaa.

Eniten tuulilasin kulumista aiheuttavat pyyhkijänsulat, jään skrapaaminen, vauhdissa sinkoilevat pienet kivet ja renkaista roiskuvan veden epäpuhtaudet.

Tuulilasin kulumista voi vähentää useilla keinoilla, kuten riittävällä turvavälillä edellä ajavaan auton ja vähentämällä jään muodostumista tuulilasiin. Kun pysäköi auton suojaisaan paikkaan, esimerkiksi autokatokseen tai rakennuksen läheisyyteen, tuulilasi ei jäädy pakkasella.

Lisäksi talvella on hyvä pestä lasinpesurilla tuulilasi puhtaaksi ennen pysäköintiä, koska seuraavalla kerralla jäätä voi poistaa puhtaalta lasilta ja naarmuuntuminen vähenee. Lasia pestessä kannattaa myös käyttää runsaasti pesuainetta, sillä likaisessa lasissa kuivana liikkuvat pyyhkijät naarmuttavat tuulilasia.

Autoilijoita muistutetaan huolehtimaan tuulilasin kunnosta Kirkkaasti turvallisin -kampanjalla, jossa ovat mukana muun muassa Autoalan Keskusliiton ja Liikenneturva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Älä kuulu mokailijoihin – vältä nämä talviautoilun pahimmat virheet26.10.2012 09.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu