Urheilu

Susijengi lähtee loppuunmyydyllä Metro-areenalla Ranskan kaatoon tasoaan nostamalla

URHEILU Susijengin pelit jatkuvat Ranska-ottelun jälkeen Metro-areenalla seuraavien EM-kisojen karsinnoilla.

Susijengi on pelannut viime syksystä lähtien kotimaaottelunsa Metro-areenalla. MM-jatkokarsintaotteluista siellä on tähän mennessä ehditty pelata kaksi. Joukkueen kapteeni numero 7 Shawn Huff on pelannut kaikissa kymmenessä Susijengin MM-karsintaottelussa.

Sirpa Repo

Suomen miesten koripallon maajoukkueella on huomenna torstaina tiukka paikka. Susijengi kohtaa tuolloin Metro-areenalla MM-karsintalohkoa johtavan Ranskan.

Ranska on jo varmistanut paikkansa MM-kisoihin. Saman on tehnyt Tsekki. Kolmannesta paikasta Kiinassa järjestettäviin kilpailuihin taistelevat Suomi ja Venäjä.

– Meidän on nostettava heti tasoa, päävalmentaja Henrik Dettmann korostaa.

Hän tietää, ettei saa Petteri Koposta mukaan torstain peliin. Pelaajan seurajoukkue Bayern München taistelee perjantaina vieraskentällä pääsystä Euroliigan pudotuspeleihin.

– Kun me voitamme torstaina Ranskan, Koponen hyppää lauantaina koneeseen ja pelaa Venäjällä. Euroliigan vuoksi Koponen on ollut usein pois karsintaotteluistamme. Siinä mielessä tilanne ei ole uusi, Dettman selvittää.

Susijengi kohtaa viimeisessä karsintaottelussaan Venäjän sunnuntaina 24. helmikuuta.

Näihin kahteen otteluun on nimetty 16 pelaajaa. Vuorokautta ennen ottelun alkua tulee ilmoittaa niiden 12 nimet, jotka ovat pelaavassa kokoonpanossa.

– Jos katsoo Ranskan nimilistaa, ottelu varmasti hävitään. Sekä Ranskaa että Venäjää vastaan me olemme altavastaajia. En kuitenkaan näe mitään syytä siihen, ettemmekö me voisi nostaa omaa tasoamme, päävalmentaja painottaa.

– Olemme pelanneet olosuhteisiin nähden hyvin. Nämä nykyiset karsintaikkunat tekevät maajoukkueen pelit vaikeiksi. Kokoonpanomme riippuu aina siitä, ketkä me saamme mukaan ja koska, hän jatkaa.

Dettman sanoo, ettei näissä karsinnoissa ole saatu kertaakaan mukaan koko parhaimmistoa. Kokoonpano on elänyt koko ajan.

– Kahta kertaa ei ole tainnut olla samaa kokoonpanoa. Nykyinen systeemi iskee pahiten pieniin maihin. Tämä syö maajoukkueen ytimen, koska maidensa parhaat eivät pelaa nyt vastakkain, Dettmann arvostelee.

Susijengi kokoontui yhteen maanantaina ja tiistaina harjoiteltiin kunnolla. Keskiviikkona treeneissä aloitetaan valmistautuminen seuraavan päivän otteluun.

– Harjoituksissa ei paljoa ehditä tehdä. Jos yrittää tehdä liikaa, voi vain saada huonoa aikaan. Hyvä fiilis ja keskinäinen luottamus rakennetaan parissa päivässä eli mieli ja keho valmiiksi ennen pelejä.

Käy Susijengin miten tahansa lopuillaan olevissa karsinnoissa, eivät joukkueen pelit Metro-areenalla lopu tähän.

Tämän vuoden marraskuusta alkavat seuraavien EM-kilpailujen karsinnat. Nämä kisat pelataan vuonna 2021. Kisoihin pääsee 24 maata. Viime elokuussa Koripalloliitto ilmoitti, että Susijengi pelaa kotiottelunsa Metro-areenalla seuraavat kolme vuotta.

Susijengi MM-karsinnoissa

Karsinta Kiinassa 31. elokuuta 2019 käynnistyviin kisoihin alkoi marraskuussa 2017.

MM-kisoihin pääsee 32 joukkuetta.

Selvitti tiensä alkukarsinnoista jatkokarsintaan, jonka lohkossa kuusi joukkuetta.

Ranska ja Tsekki jo varmoja kisoihin, Venäjällä 16, Suomella 15 ja Bulgarialla 14 pistettä.

Susijengin viimeinen kotiottelu Suomi–Ranska Metro-areenalla torstaina 21. helmikuuta kello 19.

Venäjä–Suomi sunnuntaina 24. helmikuuta Permissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu