Puheenaihe

Kaupunki lähti tukemaan Rekolan Kinon toimintaa – Elokuvanäytöksiä aiotaan viedä myös muihin kaupunginosiin

Vuonna 1948 valmistuneessa työväentalossa pidetään muun muassa konsertteja ja sitä vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Nyt Rekolan Kinon toiminta halutaan käynnistää uudelleen.

Päivi Tuovinen/Arkisto

Vantaan kaupunki on lupautunut tukemaan Rekolan Kinossa järjestettäviä elokuvatapahtumia. Rekolan työväentalolla pian vuoden verran järjestetyt leffaesitykset uhkasivat loppua liian suurten kustannusten vuoksi.

Vantaan lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki kertoo, että kaupunki antaa avustusta kevään aikana kolmeen esitykseen yhteensä 1 500 euroa eli 500 euroa per esitys.

– Rekolan suunnalla ei ole elokuvateatteria ja näytökset ovat keränneet paljon katsojia, joten halusimme tukea hyvää toimintaa. Tuella katetaan pääasiassa tilavuokra, Karimäki perustelee.

Rekolalaiset asukkaat halusivat viime vuonna herättää henkiin Rekolan Kinon leffatoiminnan. Jotta elokuvien näyttäminen onnistuisi, yhteistyöhön pyydettiin Pop Up Kino Helsinkiä, jonka pyörittäjä Janne Hulkkonen innostui ajatuksesta.

– Järjestimme viime vuonna seitsemän tapahtumaa eli yhteensä 14 esityspäivää. Leffanäytöksiä oli yhteensä 27 ja niissä keskimäärin 69 katsojaa. Yhteensä katsojia oli 1850. Heistä kaukaisimmat tulivat peräti Ruotsista saakka ihmettelemään nimenomaan Rekolan aitoa 50-luvun vintageteatteria, Hulkkonen kertoo.

Hulkkosen mukaan elokuvaesityksen järjestäminen maksaa tila- ja kalustovuokrineen 2 000–3 000 euroa ilman palkkakuluja. Viime vuonna yrittäjä maksoi omasta pussistaan yhdestä näytöksestä 400 euroa, koska väkeä ei tullutkaan riittävästi.

– Vaikka katsojia on yleensä riittänyt, riskit ovat pienyrittäjälle liian suuret, Hulkkonen sanoo.

Hulkkonen päätti kysyä Vantaan kaupungilta halukkuutta yhteistyöhön ja ilahtui kaupungin myönteisestä suhtautumisesta. Suunnitteilla on jopa elokuvanäytösten laajentaminen muihin kaupunginosiin.

– Ajatuksissa on järjestää syksyllä elokuvanäytöksiä myös Korsossa Lumosalissa ja Kivistössä, josta parhaillaan etsitään sopivaa paikkaa, Karimäki kertoo.

Karimäki sanoo, että Tikkurilassa ja Myyrmäessä on jo elokuvatarjontaa. Nyt leffoja on tarkoitus viedä kaupunginosiin, joissa niitä ei vielä ole nähtävillä.

– Tavoitteena on myös erilaisten tapahtumien, kuten ulkoilmaleffojen järjestäminen. Sinne voisi tulla autolla tai polkupyörällä, Karimäki kertoo.

Rekolan Kino toimii Rekolan työväentalossa. Elokuvien esittäminen aloitettiin 1950-luvun alussa. Teatterisalissa on 140 istumapaikkaa.

Rekolan Kinon seuraavat elokuvanäytökset järjestetään tulevana viikonloppuna 22. ja 23. helmikuuta. Nähtävissä on muun muassa Aurora ja Risto Räppääjä. Lisätietoa rekolankino.fi.

LUE MYÖS:

Elokuvia ja digiapua – Rekolassa haetaan yhteisöllisyydestä voimaa omalle kylälle ja muuallekin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Elokuvia ja digiapua – Rekolassa haetaan yhteisöllisyydestä voimaa omalle kylälle ja muuallekin25.10.2018 08.10
Leffasyksy käynnistyy Rekolan Kinossa – nämä leffat nähdään viikonloppuna11.9.2018 12.54
Rekolan Kinon leffat keräsivät jälleen satoja katsojia – seuraavat tapahtumat syksyllä7.5.2018 12.55
Rekolan Kinon leffoja katsoi yli 300 ihmistä – Ikitie-elokuvan ohjaaja saapuu seuraavaan näytökseen17.4.2018 07.30
Vuosia kiinni olleen Rekolan Kinon toiminta halutaan käynnistää uudelleen – leffat pyörivät ensi viikolla6.4.2018 07.05
Rekolan Kino joutuu lopettamaan toimintansa12.10.2012 08.31
Rekolan Kino nousee ja sukeltaa kotimaisen elokuvan mukana17.1.2012 15.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu