Puheenaihe

Mielipide: Miksi hiihtoladuille pitää tulla kävelemään?

Huolella tehdyt ladut menevät kävelystä pilalle. Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Hiihtokausi kestää Vantaalla keskimäärin kolme kuukautta, joten eivätkö edes sen aikaa voisi ladut olla rauhassa, kirjoittaja ihmettelee.

En harrasta laturaivoa, mutta vähän ihmettelen tätä vimmaa kävellä juuri laduilla?

Hiihtokausi kestää Vantaalla keskimäärin kolme kuukautta, joten eivätkö edes sen aikaa voisi ladut olla rauhassa, koska ne kuitenkin kalliilla ja hienoilla koneilla ajetaan?

Varsinkin niissä tapauksissa, kun kävelytie menee aivan ladun vieressä, en ymmärrä miksi pitää tulla ladulle? Esimerkiksi Hiekkaharjun aseman vieressä menevän ladun molemmin puolin noin viiden metrin etäisyydellä menee kävelytie – mutta se ei vaan riitä – pitää tulla ulkoiluttamaan koiraa ladulle, ja pilata ladun tasaisuus syvillä jalanjäljillä. Pahimmassa tapauksessa vielä annetaan koiran tehdä tarpeensa ladulle.

Samoin Simonkylän koululta alkavat ladut, molemmin puolin latu-aluetta menee kävelytie samaiselle ABC:lle, mutta ladulle vaan pitää tulla kävelemään?

Varsinkin meille vähän ”horjuville” luisteluhiihtäjille se epätasaisuus latu-baanalla ei tee hyvää. Latu ei nimittäin ole vain se kaksi suksiuraa vierekkäin, myös siinä latujen välissä oleva sileä ”baana” on meille olennainen, siinä hiihdetään luisteluhiihtoa.

Samalla kiitos jälleen kerran Vantaan kaupungin liikuntaosastolle, taas on saanut tänä talvena Vantaalla hiihtää hienoissa olosuhteissa.

Tapio Tervo

Vantaa

Lue myös: Laduilla koiria, mopoja, hevonen ja auto - Vantaan laduilta tulee ilmoituksia monenlaisista kulkijoista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Laduilla koiria, mopoja, hevonen ja auto – Vantaan laduilta tulee ilmoituksia monenlaisista kulkijoista19.1.2019 09.30
Vantaan latuverkko on ainutlaatuinen – Kaupungin läpi hiihtäessä ohi hujahtaa lähijuna, graffittiseinä, kerrostalolähiö ja korpikuusikko 14.2.2019 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu