Minne mennä

Suprajohtavuutta ja kosmisia hiukkasia – Tiede ja musiikki lyövät kättä Aineen ja ajan festivaalilla

Lauri Porran Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlatapahtumaan säveltämästä Aineen ja ajan messusta on sukeutunut tiedetapahtuma, jossa konserttiosuuden lisäksi voi vierailla erilaisia ilmiöitä havainnollistavissa tiedepisteissä. Paula Vesalan ja Esko Valtaojan sanoittamassa teoksessa laulaa solistina Ringa Manner.

Sakari Manninen

Aineen ja ajan festivaalilla tehdään näkymätön näkyväksi ja kuuluvaksi. Siitä pitää osaltaan huolen paitsi Vantaan Viihdeorkesterin ja Lauri Porran yhdessä rakentama, viime marraskuussa ensikonserttinsa saanut Aineen ja ajan messu -teos myös Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksen näyttely.

Tiedepisteissä nähdään sumukammion avulla jälkiä kosmisista hiukkasista. Suprajohtavuutta havainnollistetaan levitoivan junapienoismallin avulla. Infrapunakameralla voi ottaa festariselfien ja Chladnin levy -nimisen kokeen avulla ääniaallot saavat visuaalisen muodon.

Festivaalin konserttiosuudessa kuullaan lisäksi ensimmäistä kertaa Mikko Joensuun esittävän otteita Amen-trilogiastaan sinfoniaorkesterin kanssa. Tapahtuma alkaa Helsingin Kulttuuritalolla (Sturenkatu 4) lauantaina 2. maaliskuuta kello 18 tiedeohjelmalla, joka jatkuu kello 19 alkavan konserttiosuuden jälkeen. Liput osoitteesta ww.tiketti.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lauri Porran ja Vantaan Viihdeorkesterin yhteistyö laajenee tieteen ja musiikin festivaaliksi27.12.2018 07.30
Lauri Porra ja Vantaan Viihdeorkesteri luotaavat universumia sinfonisessa teoksessa – Professori Esko Valtaoja: "Päädyin nyt sitten tähän ikään kuin solistiksi" 15.11.2018 06.30
Lauri Porra tuo uutta suuntaa Vantaan Viihdeorkesterille – "Uskon, että rohkealle toimijalle on orkesterikentällä tilaa"27.1.2018 08.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu