Puheenaihe

Uunifetapastan jättisuosio nosti Pirkka-tuotteen myyntiä yli 100% – "Voi loppua kaupoista"

Fetajuusto maistuu nyt suomalaisille.

Johanna Erjonsalo

Uunifetapasta on nousemassa Suomessa samanlaiseksi ilmiöksi kuin avokadopasta vuonna 2012. Sosiaalisen median perusteella tuntuu siltä, että lähes kaikki kokeilevat Liemessä-blogissa helmikuussa julkaistua lohturuokaa.

Ilmiö on huomattu myös ruokakaupoissa. Kirsikkatomaatti- ja fetahyllyillä käy nimittäin kova kuhina.

Kesko kertoo, että alkuperäisessä reseptissä mainitun Pirkka Parhaat Fetan myynti on kasvanut 100 prosenttia, paikoin jopa enemmän.

– Helmikuun alun myynti on noin kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan tuoretuotteiden osto- ja myyntipäällikkö Timo Kirjavainen.

Kirjavainen sanoo, että fetajuuston saatavuus Keskosta on normaali, mutta kysyntä on saattanut yllättää kauppiaita eri puolilla Suomea. Osasta kaupoissa hyllyssä on tuotteen kohdalla tyhjää.

– Yksittäisissä kaupoissa tuote voi olla hetkellisesti loppu.

Vaikka fetan myynnin kasvu on ollut nyt "todella suurta", eivät luvut ole täysin poikkeuksellisia.

– Asiakkaat ovat hurmaantuneet samalla tavalla aiemmin muun muassa kakkuresepteistä sekä piirakka- ja salaattiresepteistä. Mekanismi on aina sama. Kun tuote nousee yllättäen otsikoihin ja reseptiikkaan, niin vaikutus tuotteen kysyntään on varsin ripeää, Kirjavainen sanoo.

Pirkka Parhaat -feta oli loppunut Vantaan Tammiston Citymarketista tiistai-iltana. Muita fetajuustoja oli jäljellä paljon. Kuva: Aapo Siippainen

Oletko syönyt uunifetapastaa?

Aion kokeilla
62% (354 ääntä)
Kyllä vaan!
22% (128 ääntä)
Ei kiinnosta
16% (90 ääntä)
Ääniä yhteensä: 572

Uunifetapasta kahdelle

1 pkt fetajuustoa

2 pkt kirsikkatomaatteja (yht. noin 500g)

1/2 punainen chili

reilusti oliiviöljyä

spagettia

basilikaa

ripaus suolaa & pippuria

Lado feta ja tomaatit uunivuokaan. Laita mukaan hienonnettua chiliä ja reilusti öljyä. Paahda uunissa noin 15 min. Keitä spagetti al denteksi suolatussa vedessä, valuta. Sekoita spagetti kunnolla fetan ja tomaattien joukkoon, lisää hienonnettu basilika.

Tarkista maku ja rouhaise päälle pippuria ja tarvittaessa suolaa.

Resepti: Liemessä-blogi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joko kokeilit? Suomi hurahti uuteen pastareseptiin – katso ohje tästä18.2.2019 11.30
"Pastamuija" Hanna Gullichsen sisuuntui ja hommasi kokin paperit – "Nyt kukaan ei voi kyseenalaistaa osaamistani"26.9.2018 19.30
Tämä helppo bliniresepti ei vaadi tuntien tekeytymistä – maistele lisukkeena mätiä, savulammasta, rapuja ja päärynää7.3.2019 19.45
Peruna on ruokien aatelia - tässä kolme mahtavaa reseptiä21.11.2018 10.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu