Puheenaihe

Vyöhykeuudistuksen tavoite yhä "tänä keväänä" – yli 70-vuotiaiden pitää käydä HSL:n pisteessä päivittämässä matkakorttinsa jos haluavat alennuksen

Vyöhykeuudistuksen tarkkaa päivämäärää ei osata vielä kertoa. Helsingin sisäistä lippua käyttäneille uudistus nostaa lipunhintaa.

Sirkku Aalto

HSL:n on viime vuodesta alkaen kertonut, että joukkoliikenteen lippu- ja vyöhykeuudistus astuu voimaan keväällä 2019.

Ensi viikolla käynnistyy maaliskuu, mutta uudistuksen tarkempi ajankohta ei ole tiedossa.

– Vyöhykeuudistukselle ei ole vielä lopullista päivämäärää. Koska kyseessä on massiivinen muutos, kaiken tekniikan toimivuudesta pitää saada täysi varmuus, HSL:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sari Kotikangas sanoo.

Kotikankaan mukaan tavoite on edelleen "tänä keväänä".

Vyöhykeuudistuksen astuessa voimaan lippuvalikoimaan tulee 70 vuotta täyttäneille uusi alennuslippu, jolla voi matkustaa kello 9–14 alkavilla matkoilla arkisin ja viikonloppuisin. Lipun hinta on 50 prosenttia aikuisten lipun hinnasta.

Mikäli haluaa ostaa alennushintaisia arvo- ja lisävyöhykelippuja HSL-kortillaan, on 70 vuotta täyttäneiden nyt käytävä palvelupisteessä päivittämässä matkakortilleen alennukseen oikeuttava asiakasryhmä.

– Hienoa toimintaa. Vasta piti vaihtaa kortti ja nyt sitä jo pitäisi päivittää, kommentoi uutista asiakas HSL:n sivuilla.

Henkilökohtaisen HSL-kortin asiakasryhmän voi päivittää HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteissä, Espoon, Vantaan ja Keravan asiointipisteissä sekä Kauniaisten, Tuusulan, Sipoon ja Siuntion palvelupisteissä.

Matkakorttien vaihto käynnistyi lokakuussa. Sari Kotikankaan mukaan jo reilusti yli puolet korteista on vaihdettu uusiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tästä syystä kymmenien tuhansien opiskelijoiden HSL-alennus laskee tai poistuu kokonaan – yli 30-vuotias opiskelija teki valituksen syrjinnästä31.10.2018 10.54
HSL:n jättiuudistus lyötiin lukkoon – matkalipuissa jylläävät nyt A, B, C ja D30.10.2018 15.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu