Puheenaihe

Vantaan korruptiotutkinta eteni syyteharkintaan – STT: Tapani Mäkinen kiistää syyllisyytensä, jutussa myös kaksi muuta epäiltyä

RIKOSEPÄILY Krp:stä ei vahvisteta, onko kyse kaupunginvaltuutettu Tapani Mäkiseen liittyvästä rikostutkinnasta.

Krp sai Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvän korruptioepäilyn esitutkinnan valmiiksi.

Arkisto/Eero Lehtinen

Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvän korruptioepäilyn esitutkinta keskusrikospoliisissa on päättynyt ja asia on siirretty Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee rikoksesta yhteensä kolmea henkilöä. Epäillyt rikokset ovat törkeä lahjuksen ottaminen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja törkeä lahjuksen antaminen.

Keskusrikospoliisi ei voi kertoa asiasta enempää, ei myöskään epäiltyjen nimiä.

Krp:stä ei siten vahvisteta, onko kyse kaupunginvaltuutettu Tapani Mäkiseen (kok.) liittyvästä rikostutkinnasta, joka tuli julkisuuteen viime vuonna.

Krp:n talousrikoslinjan linjapäällikkö Markku Ranta-aho totesi Vantaan Sanomille (4.4.2018), että "Meillä on Vantaan kunnallispolitiikassa tapahtuneeseen korruptioon liittyvän rikosepäilyn esitutkinta käynnissä".

Mäkinen itse kommentoi asiaa STT:lle maanantaina. Hän sanoi, että kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän totesi myös, ettei voi kommentoida asiaa enempää.

Epäilyn takia Mäkinen erosi oikeusministeri Antti Häkkäsen erityisavustajan tehtävästä keväällä 2018. Hän totesi tuolloin, ettei halua rikosepäilyn aiheuttavan hankaluuksia Vantaan kaupungille, kokoomukselle tai ministerille.

– Rikosepäily tekee virassa pysymisen mahdottomaksi, riippumatta siitä, onko epäilyssä perää vai ei, Mäkinen totesi.

Hän myös vakuutti, ettei ole ottanut lahjuksia.

Viime vuoden elokuussa Mäkinen jätti myös Vantaan yleiskaavatoimikunnan puheenjohtajan tehtävän.

Vantaan Sanomat ei tavoittanut Mäkistä kommentoimaan, koskeeko Vantaan korruptiovyyhdin esitutkinnan päättyminen ja rikosepäily häntä.

Edit klo 13.22: Lisätty tieto, että Tapani Mäkinen kiistää syyllisyytensä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tämän Tapani Mäkinen kertoo rikosepäilystään nyt – poliisi vahvistaa korruptioepäilyn 4.4.2018 12.57
Ministeri Häkkäsen avustaja Tapani Mäkinen luopuu rikosilmoituksen vuoksi työstään – "Olen surullinen, mutta syytön"3.4.2018 17.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu