Puheenaihe

Vantaan Sanomat kasvatti taas lukijamääräänsä

Vantaan Sanomat on Vantaan luetuin lehti.

Johanna Erjonsalo

Vantaan Sanomien lukijamäärä on edelleen kasvussa. Vantaan Sanomien paperilehdellä on tuoreen tutkimuksen mukaan 82 000 lukijaa. Kasvua edellisestä mittauksesta kertyi tuhat lukijaa.

Tiedot käyvät ilmi tänään julkaistusta vuoden 2018 Kansallisesta mediatutkimuksesta (KMT).

– Vantaan Sanomien printtilukeminen kasvoi nyt toisessa mittauksessa peräkkäin. Tämä on poikkeuksellinen saavutus digitalisoituvassa maailmassa, sanoo Vantaan Sanomien vastaava päätoimittaja Mikko Heino.

Vantaan Sanomat onkin edelleen ylivoimaisesti luetuin paperilehti Vantaalla.

Vantaan Sanomien kokonaistavoittavuus eli printti- ja verkkoversioiden eri lukijoiden yhteismäärä on nyt 118 000.

Tutkimuksen mukaan 91 prosenttia suomalaisista lukee sanoma-, kaupunki- ja aikakauslehtien sisältöä viikoittain jollakin välineellä. Lukuvälineistä paperi on edelleen ylivoimainen ykkönen: paperilehteä lukee 75 prosenttia vastaajista. Digitaalisessa muodossa eli verkossa lehtien juttuja lukevia on 65 prosenttia.

Digitaalisten näköislehtien suosio näkyy myös Vantaan Sanomissa.

– Näköislehti on kätevä tapa lukea myös kaupunkilehteä. Lisäksi on hyvä muistaa, että maksuttomasta arkistosta löytyvät kaikki Vantaan Sanomien numerot aina marraskuusta 2009, päätoimittaja Heino sanoo.

Vantaan Sanomat julkaisee myös päivittäin uutiskirjettä, johon on koottu päivän kiinnostavimmat paikalliset uutiset.

Yhteensä Etelä-Suomen Median lehdet tavoittavat nyt 1 094 000 lukijaa. Eniten lukijoita on Suomen suurimmalla kaupunkilehdellä kaupunkilehti Helsingin Uutisilla, jonka kokonaistavoittavuus on 350 000 lukijaa. Länsiväylä-lehden kokonaistavoittavuus on 136 000.

Etelä-Suomen Median pääkaupunkiseudun lehtikolmikkoon kuuluvien Vantaan Sanomien, Länsiväylän ja Helsingin Uutisten yhteinen kokonaistavoittavuus on 536 000 eri lukijaa. Paperiversioillaan lehdet tavoittavat yhdessä 237 000 eri lukijaa.

Mediatalo Keskisuomalaisen kokonaistavoittavuus oli tuoreessa mittauksessa 1,8 miljoonaa lukijaa ja viikkokokonaistavoittavuus 1,97 miljoonaa lukijaa. Etelä-Suomen Media on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Mikä KMT?

Kansallinen mediatutkimus (KMT) on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus.

Tutkimuksen päätilaaja on Media Audit Finland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

Päätuloksena tutkimuksesta saadaan printtimedian virallinen valuutta eli lukijaestimaatti, joka ilmaisee, kuinka monta tuhatta lukijaa kunkin lehden keskimääräisellä numerolla on.

KMT tuottaa myös painetun lehden ja sen lehden digitaalisten versioiden lukemista kuvaavan kokonaistavoittavuusluvun.

KMT-lehtien lukijatiedot raportoidaan kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu