Puheenaihe

Posti otti aikalisän ankarasti kritisoidussa maksu-uudistuksessaan: "Yksi vaihtoehto on palvelun lopettaminen, joka on miljoonaluokan ylimääräinen kustannus"

Poste restanten ja Noutopostin maksun käyttöönottoa lykätään.

Posti ilmoittaa siirtävänsä muutoksia, joiden myötä kaksi palvelua olisi muuttunut pian maksulliseksi.

Kaisa Paastela

Tosin kuin alun perin ilmoitettiin, ei Poste restante -lähetysten noutaminen muutu maksulliseksi vielä 1.3.2019 alkaen.

Posti ilmoittaa lykkäävänsä maksua, koska se haluaa odottaa ensin viranomaisten lausuntoja. Myös Noutoposti pysyy vielä maksuttomana.

– Liikenne- ja viestintävirasto Traficom selvittää parhaillaan asiaa. Olemme päättäneet siksi lykätä maksullisuuden käyttöönottoa. Selvitämme myös edelleen vaihtoehtoisia ratkaisuja erityispalvelun toteuttamiseksi, sanoo Postin kuluttajakirjepalveluista vastaava johtaja Noora Laaksonen.

Poste restante ja Noutoposti ovat erityispalveluja, jotka ovat tähän asti olleet maksuttomia palveluja. Laaksosen mukaan maksulla Posti pystyy kattamaan osan erityispalvelun ylläpitokustannuksista ja siten varmistamaan palvelun jatkuvuuden. Poste restante -erityispalvelu ei kuulu postilaissa säädetyn yleispalvelun piiriin eikä Postilla ole velvollisuutta palvelun ylläpitämiseen.

Maksullisuus mahdollistaa palvelun ylläpitämisen.

Laaksonen muistuttaa, että myös postilaki mahdollistaa poikkeavista jakelujärjestelyistä perittävän kohtuullisen maksun. Hän lisää, että Posti toimii ilman julkista rahoitusta, minkä takia Postin tarjoamat palvelut ovat lähtökohtaisesti maksullisia, ellei laissa erikseen ole palvelun maksuttomuudesta säädetty.

– Poste restanten ylläpidosta syntyy nykyisin ylimääräinen miljoonaluokan euron kustannus ja yhtenä vaihtoehtona on ollut palvelun lopettaminen. Maksullisuus mahdollistaa palvelun ylläpitämisen. Myös monissa muissa maissa palvelusta otetaan maksu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poste Restanten uusi käytäntö: postin nouto 3,10 euroa kerta – kolahtaa kodittomiin, jolla ei ole osoitetta8.2.2019 19.00
Posti alkaa ensi kuusta periä lisähintaa siitä, että kirje on perillä 2 päivässä – Muuten se jaetaan 4 työpäivän kuluessa1.2.2019 15.35
Suomalainen shoppailee verkossa eniten kiinalaisissa kaupoissa – halpa tilpehööri on suosiossa26.2.2019 14.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu