Puheenaihe

Takavuosien juoksutähti Tommy Ekblom auttaa nyt kuntoilijoita – "Ryhmässä juokseminen antaa hyvän kannustimen monelle"

Porvoon Urheilijat tarjoavat juoksijoille hyvää juoksuoppia kokeneen valmentajan johdolla.

Perttu Uotila

Kestävyysjuoksun huippuvalmentaja ja takavuosien huippu-urheilija Tommy Ekblom haluaa olla auttamassa tavoitteellisia kuntoilijoita saavuttamaan oman huippunsa. Porvoon Urheilijoiden organisoima suosittu juoksukoulu ottaa ohjelmaansa Ekblomin vetämän ryhmän.

Uusimaa Juoksee yhteisharjoitukset ja Juoksukoulut ovat nyt pyörineet PU:n vetäminä noin kahdeksan vuotta. Tänä keväänä seuralla on halu kehittää edelleen juuri tätä tavoitteellisempien juoksijoiden toimintaa.

– Tämä minun ohjaama treeniryhmä aloittaa 4. maaliskuuta ja päättyy 18. toukokuuta. Toukokuussa on sopivasti Helsinki Running day ja sinne voi vaikka tähdätä vitoselle, puolimaratonille ja maratonille. Jokaiselle osallistujalle laadin harjoitusohjelmat ja sitä kautta jokainen voi asettaa minkä tavoitteen tahansa.

Ekblom sanoo myös, että luento- ja treenikokonaisuus on suunniteltu kaikkia muitakin kevään juoksutapahtumia silmällä pitäen.

– Mukaan voi tulla vaikka polkujuoksuun valmistautuva. Ryhmässä juokseminen on monelle sopivaa ja antaa hyvän kannustimen monelle. Ryhmässä harvemmin miettii omaa olotilaansa ja lenkillekin lähtö madaltuu muiden juoksijoiden lähtiessä matkaan.

– Lähtökohtaisesti kunto pitää olla samalla tasolla, vaikka juoksee maastossa tai maantiellä. Jokainen saa itselleen yksilöllisen ohjeistuksen sopivista treenivauhdeista.

Kokenut juoksija Ekblom lähtee mukaan sparraajaksi.

– Jos paikat kestävät, niin saatan juosta puolikkaan kevään lopulla.

Sisällöt sovelletaan sopimaan yhtä hyvin ensimmäiseen juoksutapahtumaansa valmistautuville kuin kovemmillekin pinkojille.

– Sopii minusta kaikille, jotka haluavat parantaa ennätyksiä ja/tai saada uutta tietoa sekä intoa juoksuharrastuksen tueksi, Ekblom näkee.

Ekblom tukee ryhmää kokonaisvaltaisesti.

– Lisänä on neljä luentokertaa harjoittelusta, juoksutekniikasta, lihashuollosta, tapahtumaan valmistautumisesta ynnä muista juoksijalle tärkeistä asioista.

Viikoittaiset yhteistreenit treeniryhmissä ovat tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://uusimaajuoksee.fi/juoksukoulu/

PU:n puheenjohtaja Perttu Uotila kannustaa vasta-alkajia liittymään mukaan myöhemmin.

– Jos kokee olevansa vasta ottamassa juoksuharrastuksensa alkuaskelia voi suosittu kevään Juoksukoulumme soveltua paremmin. Juoksukoulu alkaa 27. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu