Puheenaihe

HS: Vesterbackan luotsaama kehitysyhtiö sai Kiinasta 15 miljardia Tallinnan-tunneliin

Peter Vesterbackan luotsaama Finest Bay Are on allekirjoittanut 15 miljardin euron aiesopimuksen kiinalaisen Touchstone-rahaston kanssa.

Juha Perämäki

Kiinalaisomisteinen Touchstone Capital Partners lähtee rahoittamaan Tallinna-tunnelia 15 miljardilla eurolla, kertoo Helsingin Sanomat.

Touchstone ja Peter Vesterbackan luotsaama kehitysyhtiö Finest Bay Area allekirjoittivat 15 miljardin euron aiesopimuksen torstaina.

HS:n mukaan kiinalaisyhtiö on viimeisten 15 vuoden aikana osallistunut eri kiinteistökehitys- ja infrahankkeisiin Aasiassa, Australiassa ja Amerikassa.

Joulukuussa Finest Bay Area kertoi saaneensa 100 miljoonan euron sijoituksen dubailaiselta ARJ Holding LLC:ltä

Helsingin ja Tallinnan välistä tunnelia puuhataan sekä virkamiesvetoisesti että Vesterbackan johdolla. Virkamieshanke on FinEstLink, jonka perustajia ja toimeenpanijoita ovat Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Viron ja Suomen liikenneministeriöt sekä Uudenmaan ja Harjun maakunnat. Yksityiseen rahoitukseen nojautuva FinEst Bay Area Project henkilöityy peliyhtiö Roviosta tunnetuksi tulleeseen Vesterbackaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Maakuntajohtaja: "Käsittämättömiä" Tallinna-tunnelin varauksia ei voida pitää vuosikausia – "Pitäisi täyttyä kolme kriteeriä"2.3.2019 10.55
Peter Vesterbacka kiistellystä Tallinna-tunnelista: "On vain yksi hanke"4.12.2018 12.08
Peter Vesterbacka sai 100 miljoonaa Tallinna-tunneliin – kattaa alle prosentin kokonaiskuluista3.12.2018 13.57

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu