Puheenaihe

Korsoon ja Rajakylään yritetään saada uudet päiväkodit jo syksyksi

Korson uusi päiväkoti rakennetaan Korsontien tuntumaan, Ankkalammen päiväkodin viereen.

Armi Suojanen

Sisäilmaongelmista kärsineiden Korson ja Rajakylän päiväkotien uudet tilat yritetään saada käyttöön jo ensi elokuun alussa, jotta väliaikaisissa evakkotiloissa olevat lapset pääsevät uusiin päiväkoteihin lomakauden päätyttyä.

Kiireisen aikataulun vuoksi paviljonkipäiväkodit on jo kilpailutettu, vaikka kaupunginhallitus ja -valtuusto eivät ole vielä ennättäneet lisätä niitä tämän vuoden investointiohjelmaan. Tarve paviljonkipäiväkodeista ilmeni niin myöhään viime vuonna, että hankkeita ei saatu investointiohjelmaan.

Korsoon on tulossa 3-ryhmäinen päiväkoti, joka sijoitetaan Ankkalammen päiväkodin tontille Metsotien ja Korsontien kulmaukseen. 1980-luvulla valmistunut Korson päiväkoti Maakotkantiellä on ollut käyttämättä viime vuodesta lähtien ja se todennäköisesti puretaan.

Rajakylässä paviljongin tieltä puretaan huonokuntoinen, 1980-luvulla tehty rakennus ja sen paikalle tulee tila kahdelle lapsiryhmälle. Rajakylän päiväkodin tontilla on kaksi muutakin päiväkotirakennusta.

Korson uuden päiväkodin vuokra-aika on elokuun loppuun 2029 asti ja sillä on viiden vuoden optio. Päiväkodin vuokra- ja ylläpitokustannukset ovat tänä vuonna noin 83 000 euroa ja jatkossa vuokra- ja ylläpito maksaa kaupungille noin 200 000 euroa vuodessa.

Rajakylän paviljongin vuokra-aika on elokuun loppuun 2024 asti kahden vuoden optiolla. Päiväkodin vuokra- ja ylläpitokustannukset ovat tänä vuonna noin 75 000 euroa. Jatkovuosien vuokra- ja ylläpitokustannus on 175 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Korson päiväkoti siirtyy paviljonkiin6.11.2018 13.44
Kivistön lapsimäärä kasvaa – Puu-Kivistöön suunnitellaan nyt uutta päiväkotia18.12.2018 10.09
Atomista apua Veromiehen koulu- ja päiväkotipulaan18.12.2018 07.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu