Puheenaihe

Vantaan historiasta ja nykypäivästä kertova Kotikulmilla-kirja pääsi kauneimpien kirjojen kokoelmaan

Kotikulmilla-kirjan toimittaja Karoliina Junno-Huikari ja graafikko Anne-Mari Ahonen palkittiin Kansalliskirjastossa pidetyssä tilaisuudessa keskiviikkona. Kirjan tekemiseen osallistuivat myös kaupunginmuseon valokuvaaja Antti Yrjönen ja museoamanuenssi Stella Karlsson.

Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon Kotikulmilla – Kuvia Vantaasta ennen ja nyt on valittu Kauneimmat kirjat 2018 -kokoelmaan. Suomen kirjataiteen komitea myönsi sille myös Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjan.

Kauneimpien kirjojen kokoelmaan valittiin yhteensä 25 kirjaa, ja ne osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun. Lisäksi kirjat kiertävät näyttelyissä Suomessa ja kolmessa Euroopan maassa.

Kotikulmilla-kirjan tekivät toimittaja Karoliina Junno-Huikari, graafikko Anne-Mari Ahonen, kaupunginmuseon valokuvaaja Antti Yrjönen ja museoamanuenssi Stella Karlsson. Kirjan on kustantanut Vantaan Historiatoimikunta.

Kotikulmilla – Kuvia Vantaasta ennen ja nyt kertoo perustuu kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923–2015) ja hänen opettajakollegansa Viljo Holopaisen (1920–2011) ottamiin valokuviin. Kuvista koottiin myös #ThrowbackVantaa -näyttely kaupunginmuseoon. Se päättyi tammikuussa.

Kaupunginmuseon kokoelmissa on yhteensä noin 1 500 Leppäsen ja Holopaisen ottamaa, museolle lahjoitettua valokuvaa. Niistä vain murto-osa mahtui kirjaan ja näyttelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaan kaupunginmuseon Kotikulmilla on ehdolla Vuoden kotiseutukirjaksi7.9.2018 08.10
Kaupunginmuseo sai suuren apurahan – ottaa vantaalaislapset mukaan kaivauksille9.12.2018 07.35
Kaupunginmuseo kaipaa apua - Kenelle Tikkurilan tehdaspalokunnan puvut kuuluivat?10.3.2019 09.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu