Urheilu

Kiekko-Vantaan kausi päättyi ennen kevään pudotuspelejä – Uransa parhaan kauden pelannut Joel Sund: "Tasaisuus oli se, mikä jäi puuttumaan"

URHEILU Mennyt kausi oli Kiekko-Vantaan tehohyökkääjä Joel Sundille henkilökohtaisella tasolla uran parhain.

Joel Sund pukee lohipaidan päälleen myös ensi kaudella. – Onhan täällä hyvä organisaatio. Kiekko-Vantaassa on kaikki puitteet kunnossa. En näe syytä miksei täällä olisi mahdollista menestyä.

Arkisto/Toni Jaconelli

Kolmena aiempana keväänä pudotuspeleihin selviytynyt Kiekko-Vantaa jäi tällä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle, kun ero kahdeksanneksi jääneeseen KeuPaan venyi lopulta neljään pisteeseen.

Joukkueen kautta varjosti pitkälti epätasaisuus, jonka vuoksi seura päätti vaihtaa päävalmentajaa tammikuussa. Silloin Reijo Ruotsalainen otti Simo Mälkiän paikan pääkäskijänä.

Valmentajanvaihdos ei tuottanut tällä kertaa toivottua tulosta, vaikka Kiekko-Vantaa saikin jännittää pudotuspelipaikkaansa aivan loppuun saakka.

Joukkueen tehokkaassa ykkösketjussa pelannut laitahyökkääjä Joel Sund, 25, sanoo, että tulosta pitää pystyä kunnioittamaan.

– Meillä oli 50 peliä aikaa, eikä se tällä kertaa riittänyt, Sund sanoo.

Pudotuspelipaikan karkaamisen yhdeksi syyksi Sund listaa sen, etteivät vantaalaiset saaneet oikeastaan missään vaiheessa kunnollista ja ehjää 60 minuutin suoritusta.

– Oli hyviä pelejä ja sitten seuraava saattoi olla huono. Tasaisuus oli ehkä nimenomaan se, mikä jäi puuttumaan, hän pohtii.

Mennyt kausi oli Sundille hänen uransa parhain pisteiden valossa. Viime kesänä Jyväskylästä Vantaalle muuttanut hyökkääjä pelasi koko kauden ehjänä viimeistellen peräti 19 maalia. Syöttöpisteitä hyökkääjälle kertyi tasan 30.

Pistemäärä oikeutti sarjassa viidennelle sijalle. Kiekko-Vantaalla oli kasassa sarjan todellinen tehonyrkki, sillä esimerkiksi ketjun sentteri Joona Monto viimeisteli pisteet 13+42. Miro-Pekka Saarelainen puolestaan voitti koko sarjan pistepörssin tehoilla 36+30.

– Kyllähän se pistemäärä miellyttää. Olen saanut pelata hyvien ketjukaverien kanssa ja mielestäni se on siitäkin aika paljon kiinni, Sund toteaa.

– Heidän kanssaan pelatessaan tuntui, että peli kulki koko ajan. He ovat varmaan kaksi sarjan parhainta pelaajaa, hän lisää.

Tällä kaudella Sund sanookin kehittyneensä erityisesti kiekollisessa pelissä. Hän sanoo, että aiemmista vuosista kasvanut vastuu sekä onnistumiset hyökkäyspäässä lisäsivät roimasti itseluottamusta.

– Uskalsin yrittää asioita. Jos tuli pieni virhe tai epäonnistuminen, niin se ei ollut siinä.

Sundin kehitystä helpotti myös se, ettei hänen tarvinnut seilata kahden joukkueen välillä toisin kuin aiempina vuosina Jyväskylässä.

– Jos viime vuoteen peilaa, niin JYPissä ei paljon pelejä tullut ja sitten käytiin Keuruulla (KeuPa HT). Onhan se ihan erilaista pelata samassa joukkueessa, eikä miettiä sitä, että mihin menen ensi viikolla, Sund myöntää.

Jämsän Kiekko-Susien kasvatti pelasi oikeastaan viime vuoteen saakka Keski-Suomessa, josta hän päätti siirtyä viime kesänä Vantaalle. Sopeutuminen isompaan miljööseen on sujunut Sundin mukaan yllättävänkin hyvin.

– Olen Jämsästä kotoisin, niin onhan täällä vähän isompi meininki. Se vaati alkuun vähän totuttelemista, Sund sanoo.

Sund, kuten moni muu menestynyt Mestis-kiekkoilija, tavoittelee paikkaa tulevaisuudessa myös SM-liigasta. Hän sanoo, että paikka ylempää vaatii kehitystä jokaisella osa-alueella.

– Joka osa-aluetta täytyy parantaa ja viedä eteenpäin. Enhän tätä pelaisi, jos en haluaisi joskus SM-liigassa pelata. Se on edelleen tavoitteena.

Joel Sund

25-vuotias laitahyökkääjä (185cm/95kg/right).

Jämsän Kiekko-Susien kasvatti.

Pelasi junioriurallaan Kiekko-Susien lisäksi JYPissä ja Diskoksessa. Miesten tasolla Sund on pelannut yhteensä 60 liigaottelua ja 192 Mestis-kamppailua.

Voittanut KeuPa HT:n paidassa Mestiksen mestaruuden keväällä 2018.

Voitti JYPin paidassa CHL:n mestaruuden talvella 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiekko-Vantaata valmentava NHL-legenda ehti valmistautua ensimmäiseen otteluunsa vain muutamia tunteja – "Meillä on ollut hyvä taisteluilme viime peleissä"7.2.2019 07.35
Simo Mälkiälle lähtöpassit Kiekko-Vantaasta – päävalmentajaksi Reijo Ruotsalainen28.1.2019 12.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu