Puheenaihe

Autokauppiaat rullasivat punaisen maton ravintolaansa Myyrmanniin – unelma syttyi kiertelevässä grillivaunussa

RAVINTOLA Ravintolapäivän koju kasvoi kivijalkaravintolaksi kauppakeskus Myyrmanniin.

Deluxe Burger & Pizza -ravintolan pizzat syntyvät italialaisesta jauhosta ja Mikko Vetterannan käsistä.

Marika Lumme

Tony Brander ja Mikko Vettenranta työskentelivät vielä syksyllä työkavereina autokaupassa. Autokauppiaat ottivat rohkean askeleen ja toteuttivat unelman omasta ravintolasta Myyrmäkeen.

Miehet kuvailevat askeltaan rohkeaksi, koska Vettenranta on ensimmäistä kertaa ravintola-alalla ja Brander ensi kertaa yrittäjänä. Brander on kerryttänyt kokemusta ravintola-alalta tarjoilijana viiden vuoden ajan. Vettenranta puolestaan on toiminut aiemmin yrittäjänä lääkäriasemabisneksessä.

– Kun on riittävästi intohimoa, unelmat toteutuvat, Vettenranta sanoo.

Miesten ajatus omasta ravintolasta lähti perheiden yhteisistä illanvietoista ja lomamatkoista, jotka suuntautuivat usein Italiaan.

– Meitä yhdistää rakkaus italialaiseen ruokaan ja viineihin, Brander sanoo.

Lähipiirin innostamina Brander ja Vettenranta pystyttivät vuonna 2017 Ravintolapäivänä liikkuvan grillivaunun Espalle. Myynnissä oli muun muassa karhunlihaa sisältävää burgeria. Ravintolan nimi oli Deluxe Burger & Pizza. Grillivaunu ja sen luukulle johdattava punainen matto ovat kierrelleet pari vuotta.

– Saimme käsittämättömän paljon hyvää palautetta ruoasta, Brander sanoo.

Punainen matto sekä kyltti, Deluxe Pizza & Burger, löytyvät nyt kauppakeskus Myyrmannista. Ravintolassa on tarjolla premium burgereita sekä italialaisia pizzoja, jälkiruokia ja viinejä.

Yrittäjät olivat avaamassa syksyllä ravintolaa Isoon Omenaan.

– Eri käänteiden vuoksi Ison Omenan paikka jäi saamatta. Myöhemmin Citycon tarjosi meille Myyrmannin toimitilaa, Brander sanoo.

Miehet myöntävät suhtautuneensa Myyrmanniin aluksi varauksella, mutta paikka on yllättänyt. Kuukauden avoinna ollut ravintola aloitti kolmella työntekijällä, ja nyt tarvetta on jo yli 10 henkilölle.

Karhuburgeria

Deluxe Pizza & Burger -ravintola avasi helmikuun alussa kauppakeskus Myyrmanniin. Ravintolan omistajat espoolainen Tony Brander ja nurmijärveläinen Mikko Vettenranta työskentelivät aiemmin kollegoina kuljetusalalla ja autokauppiaina.

Ravintolan listalta löytyy useita erilaisia premium burgereita ja italialaisia pizzoja. Yrittäjien mukaan deluxea tuovat muun muassa laadukkaat raaka-aineet, italialaisesta jauhosta tehty pizzataikina ja itsetehdyt kastikkeet. Hampurilaissämpylät tulevat tuoreina pienleipomosta. Italialaiselta viinilistalta löytyy laatuja, joita ei saa muualta Suomesta.

Menun erikoisuus on mustekalalla mustaksi värjätyt sämpylät ja karhun lihasta tehdyt pihvit, jotka tarjoillaan hampurilaisen välissä muun muassa tuoreiden puolukoiden kanssa.

Yrittäjät haaveilevat ravintolan laajenemisesta muihin kaupunkeihin, kuten Helsingin keskustaan ja Leville. Lisäksi suunnitelmissa on laajentaa ruokalistaa pastoilla ja italialaisilla alkupaloilla. Myös lounaspöytä on tulossa.

Ravintola pääsi mukaan valtakunnalliseen Burger Battlen semifinaaleihin ainoana pääkaupunkiseudulta. Finaalipaikka jäi haaveeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Wanda`s teki hattutempun – tässä on Vantaan paras ravintola 2019 -kilpailun kärki27.2.2019 07.00
Helsinkiläinen burgeriketju nousi nyt Euroopan top-listalle – "Tuplapihvihampurilainen on vain tosisyöjille"25.2.2019 10.24
Tässä ovat Stadin kehutuimmat burgeripaikat16.5.2017 18.25
Suomen burgerisota kiihtyy – Heseltä kotimaahan jopa 15 uutta ravintolaa9.1.2019 08.26
Suomen burgeriravintolat saavat haasteen professorilta – "Sellainen ketju olisi rohkea"15.3.2018 06.30
Lounaalla halutaan syödä terveellisesti kalaa ja kasviksia – näin Tikkurilassa sijaitseva uusi ravintola vastaa toiveisiin29.3.2018 07.20
Nakki-Mikko avaa Myyrmäen asemalle fiftariravintolan15.3.2015 06.00
Idän ja lännen ravintoloitsijat avaavat yhteisen ravintolan Tammistoon11.10.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu