Puheenaihe

Nyt on kova syytös ay-liikkeeltä: "Veikkaus syrjii ja painostaa ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitä"

Liiton mukaan työnantaja on kutsunut ulosmarssiin osallistuneita työntekijöitä kahdenkeskisiin keskusteluihin.

Veikkauksen suunnitelma lopettaa tuottoisat pöytäpelit ravintoloissa on kerännyt runsaasti kritiikkiä. Lopettaminen tietää potkuja sadoille työntekijöille.

Helinä Kanninen

Veikkauksen työntekijöiden ulosmarssi perjantaina 8. maaliskuuta on aiheuttanut melkoisen jälkipyykin.

Veikkauksen työntekijöitä marssi ulos työpaikoiltaan vastalauseena työnantajan suunnitelmalle lopettaa pelipöytätoiminta ravintoloissa ja Pelaamoissa ja irtisanoa sen myötä noin 400 työntekijää. Henkilöstön ulosmarssin organisoi järjestäytyneitä työntekijöitä edustava ammattiliitto Pro.

Vastuullisuutta korostava valtionyhtiö osoittaa näin suurta halveksuntaa omia työntekijöitään kohtaan.

Liitto kertoo ulosmarssiin osallistuneiden joutuneen silmätikuiksi työpaikoillaan. Pron mukaan työnantaja on kutsunut ulosmarssiin osallistuneita työntekijöitä kahdenkeskisiin kuulemiskeskusteluihin, joille ei ole perustetta. Lisäksi Veikkaus on liiton mukaan kerännyt laittomasti ulosmarssiin osallistuneiden nimiä perustellen asiaa palkanmaksuun liittyvillä tarpeilla.

Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan Veikkaus rikkoo yhdenvertaisuuslakia syrjimällä ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitään.

– Kyse on myös työnantajan puolelta tapahtuvasta työtaistelutoimenpiteeseen verrattavasta painostamisesta, Malinen sanoo.

– Ulosmarssi on aina heikomman osapuolen epätoivoinen yritys vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. On todella irvokasta ja huonoa johtamista, että vastuullisuutta korostava valtionyhtiö osoittaa näin suurta halveksuntaa omia työntekijöitään kohtaan.

Malinen sanoo olevansa huolissaan jäsenten oikeusturvasta, koska oikeus ammatilliseen järjestäytymiseen on perusoikeus, jota työnantajien on kunnioitettava.

Ammattiliitto Prohon kuuluu 120 000 jäsentä ja se on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu