Puheenaihe

Kaikkien aikojen kierrätyspyöräkauppa alkaa – yli 1300 kunnostettua ajokkia myyntiin

Kierrätyskeskus myy ennätysmäärän kunnostettuja kierrätyspyöriä tänä keväänä.

Kuvituskuva

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen myymälöihin tulee myyntiin yli 1300 talven aikana kunnostettua polkupyörää. Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin.

Pyörille on tehty perusteellinen huolto, jolla varmistetaan niiden turvallisuus ja kestävyys.

Kierrätyskeskus kertoo, että pyörien myynti alkaa perjantaina 29.3. kello 12 Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa 270 pyörän valikoimalla.

Kivijalkamyymälöihin pyörät tuodaan lauantaina 6. huhtikuuta kello 10. Myymälöitä on sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla.

Pyörien määrä vaihtelee myymälöittäin. Laajin valikoima on Kierrätyskeskuksen suurmyymälässä Espoon Nihtisillassa, jonne pyöriä tulee myyntiin noin 580. 

Muissa myymälöissä valikoima vaihtelee 5–130 pyörän välillä myymälän koon mukaan. 

Kierrätyskeskuksen toiminnan ideana on säästää tavaroiden uudelleenkäytöllä mahdollisimman paljon luonnonvaroja. 
Viime vuonna keskuksen kautta kiersi 4,3 miljoonaa tuotetta, joista noin kaksi kolmasosaa myytiin ja loput jaettiin ilmaiseksi.  

 – Keskitymme verstastoiminnassamme tuotteisiin, joiden luonnonvarasäästö on mahdollisimman suuri, kuten sähkölaitteisiin ja polkupyöriin. Pyörien osalta luonnonvarasäästö on merkittävä, sillä yhden uuden polkupyörän valmistamiseen kuluu noin 350 kiloa kiinteitä luonnonvaroja, arvioi Kierrätyskeskuksen tekninen asiantuntija Kimmo Kari tiedotteessa.

 – Pyörät verstaalle saadaan lahjoituksina. Kunnostamalla ja myymällä viime vuoden aikana noin 2 600 polkupyörää säästimme yhdessä asiakkaidemme kanssa kaikkiaan yli 900 000 kiloa kiinteitä luonnonvaroja.

Uusien lahjoitusten myötä pyörätarjontaa voidaan kartuttaa kevään ja kesän mittaan. Kari vinkkaakin, että nyt kannattaa tehdä tilaa pyöräkellareihin ja hankkiutua eroon käyttämättömistä polkupyöristä.

Kierrätyskeskuksen pyöräverstaalla Espoon Nihtisillassa tehdään kunnostustyötä läpi vuoden. Polkupyöriä tuodaan myyntiin lisää kevään ja kesän aikana. Verstas työllistää kerralla noin 14 henkilöä.

Myymäläkohtaiset pyörämäärät voi tarkistaa Kierrätyskeskuksen verkkosivuilta tästä linkistä.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu