Puheenaihe

Virkamiesten muistio on karua luettavaa autoilijalle – tiemaksut kaupunkiin, voimakas muutos verotukseen, myyntikielto...

Liikenne- ja viestintäministeriön virkamiehet ovat ehdottaneet lukuisia tapoja, joilla sähköautojen määrä saataisiin kasvuun Suomessa.

arkisto/Jyrki Hämäläinen

Jos virkamiehet saisivat päättää, olisi yksityisautoilijoille luvassa seuraavalla hallituskaudella enemmän keppiä kuin porkkanaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on koostanut 16-sivuisen taustamuistion, joka on ankeaa luettavaa yksityisautoilijoille.

Moottori-lehti kertoo, että virkamiesten tavoiteena on kasvattaa sähkö- ja kaasuautojen osuus ensirekisteröidyistä autoista 25 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä. Tukirahaa tulisi varata ensi hallituskaudelle 30–50 miljoonaa euroa.

Muistiossa mainitaan muun muassa uusien bensiini- ja dieselkäyttöisten henkilöautojen myynnin kielto. Jos virkamiesten ehdottamat verouudistukset otetaan hallitusohjelmaan, voisi se tehdä muun muassa kaupunkiseutujen tiemaksut mahdollisiksi.

Porkkanaksi voidaan lukea pihien autojen verotusten lieventäminen sekä rahallinen tuki sähkö- ja kaasuautojen ostajille.

Virkamiehet jyrkentäisivät voimakkaasti auto- ja ajoneuvoveron hiilidioksidiporrastusta. Moottori-lehden mukaan tämä nostaisi suuripäästöisten henkilöautojen ajoneuvoveroa.

Lue aiheesta lisää Moottorista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu