Puheenaihe

Vantaa-Seura vetoaa vanhojen ostareiden puolesta – suojeltuja ostoskeskuksia ei ole Vantaalla lainkaan

Myyrmäen Kuohukujalla sijaitsevan liikerakennuksen tilalle on tarkoitus rakentaa asuinkerrostalo.

Arkisto/Armi Suojanen

Vantaa-Seura vetoaa Vantaan kaupunkiin, että se tunnustaisi vanhoihin ostoskeskuksiin liittyvät arvot. Vantaa-Seuran mukaan useiden vanhojen ostoskeskusten suojelu olisi perusteltua kulttuurihistorian ja arkkitehtuurin kannalta. Tällaisia ostareita olisivat esimerkiksi Kuohukujan ja Kuulakujan ostoskeskukset, Myyrinpuhos sekä Korson (etenkin Korsontie 7), Kaivokselan, Hiekkaharjun, Mikkolan, Koivutorin ja Rajatorpan ostoskeskukset.

Yhdistys toivoo, että mikäli suojelu ei olisi mahdollista, olisi perusteltua sisällyttää vanhoja osia uudistettuun keskukseen.

Vantaa-Seura muistuttaa, että ostoskeskus liittyy lähes jokaisen Vantaalla syntyneen tai tänne vuosia sitten muuttaneen muistoihin.

Ostoskeskuksia ei ole suojeltu Vantaalla lainkaan. Toisin on esimerkiksi Helsingissä, jossa valtuusto on asemakaavamääräyksillä suojellut joitakin vanhoja ostareita.

Vantaalla joitain vanhoja ostoskeskuksia, kuten Martinlaaksossa sijainnut Martinkeskus, on jo ehditty purkaa asuinrakentamisen tieltä.

Osa vanhoista ostareista, kuten Myyrmäen Kuohukujalla sijaitseva vanha ostoskeskus, halutaan puolestaan purkaa. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus esittää valtuustolle purkamisen mahdollistavan asemakaavan hyväksymistä.

Kuohukujan ostari on huonossa kunnossa, mutta kulttuurihistoriallisesti arvokas. Sen korjaaminen ei olisi taloudellisesti kannattavaa. Ostoskeskuksen tilalle, osoitteeseen Kuohukuja 1–3, on tarkoitus rakentaa 8-kerroksinen kerrostalo sekä matala siipirakennus, johon on suunniteltu muun muassa liiketilaa ja autopaikkoja.

Lue myös: Vantaa selvitti - nämä 8 ostaria voitaisiin purkaa

Pitäisikö joitain vanhoja ostareita suojella?

Ei
64% (28 ääntä)
Kyllä
36% (16 ääntä)
Ääniä yhteensä: 44

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu