Puheenaihe

Home haisi, katto ja viemärit vuotivat... – Perheenäiti-Maritalla on kohtalotoveri, joka joutui hävittämään liki kaiken irtaimistonsa, kun vuokrakotiin satoi vettä sisälle

Marita Seppänen kertoi aiemmin vuokraasunnostaan, joka osoittautui talousrakennukseksi.

ESM arkisto

Kerroimme maanantaina perheenäiti Marita Seppäsestä, joka asui kolmen lapsensa kanssa homeenhajuisessa ja vesivahinkoisessa omakotitalossa, joka osoittautui kunnan rakennustarkastuksesta saadun tiedon perusteella talousrakennukseksi.

Seppänen on muuttanut talosta pois ja tehnyt vuokranantajasta rikosilmoituksen. Hän ei ole saanut vuokravakuutta takaisin, koska vuokranantaja on syyttänyt häntä rakennukseen koituneista vesivahingoista.

Lehden ilmestyttyä talon edellinen vuokralainen otti yhteyttä toimitukseen.

– Meitä asui siinä minä, vaimoni ja viisi lasta, yhteyttä ottanut Markus Sucksdorff kertoo Vihdin Uutisille.

Perhe oli muuttanut tuohon samaan taloon kesällä 2013.

Myös heidän asumisen aikana vettä satoi sisälle. Ensimmäisenä syksynä talon katosta tuli vedet läpi makuuhuoneen muovitapetin väliin kahdeksi suureksi kuplaksi.

– Puhkaisin kuplat neulalla ja kuivasin, sieltä tuli mustaa vettä Sucksdorff kertoo.

Vuokranantaja tilasi katolle korjaajat, jotka Sucksdorffin mukaan vaihtoivat "pari tiiltä ja paikkasivat yhden reiän".

– Korjaajat sanoivat vuokranantajalle, että katto vaatii laajemman remontin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, Sucksdorf sanoo Vihdin Uutisille.

Sucksdorff kertoo tuttavien moittineen heistä lähtevää homeen hajua. Asia jäi vähälle huomiolle perheessä, jossa oli viisi pientä lasta ja jatkuvasti ulkomailla työn takia reissaava isä. Vanhempien väsymys vei voiton huolesta.

Ongelmina asumisessa olivat myös talvella riittämätön lämmitys ja hävittämisestä huolimatta alati paheneva hiiriongelma. Samoihin aikoihin koko perhe alkoi myös oireilla sisäilmasta jatkuvalla päänsäryillä ja nuhalla.

Sitten tapahtui seuraava vesivahinko.

– Yläkerran vessanpöntön putki ilmeisesti hajosi ja puski vedet lattialle, josta ne menivät seinän väliin ja tulivat alakerran saunan katosta vesiputouksena, Sucksdorff kertoo ja sanoo pyytäneensä heti heti vuokranantajan paikalle toteamaan tilanteen.

– Hän näki katosta tulevan veden, lupasi avata saunan katon ja kuivata tai vaihtaa villat heti ensi viikolla.

Villoille ei koskaan Sucksdorffin aikana kuitenkaan tehty mitään, vessanpöntön vuokranantaja vaihtoi.

Perhe sai vuokrattua toisen asunnon ja Sucksdorff vaati vuokrasopimuksen purkamista. Vuokranantaja raivostui tästä, kieltäytyi purkamasta sopimusta, Sucksdorfin mukaan väittäen että asunnossa ei ole mitään vikaa.

Aivan kuten Marita Seppänen, myös Sucksdorffit joutuivat hävittämään lähes kaiken koti-irtaimiston niiden hajun takia. Ja aivan kuten Seppäselle, myös Sucksdorffille vuokranantaja kieltäytyi palauttamasta vuokratakuuta.

– Olimme hänen sanojensa mukaan tuhonneet koko asunnon, Sucksdorff kertoo ja sanoo vuokranantajan vielä uhanneen remonttikuluilla ja haasteella oikeuteen.

Tuolloin Sucksdorffin voimat eivät riittäneet tappeluun takuuvuokran palauttamisesta, vaan hän antoi asian olla.

–  Itse emme jaksaneet asioita viedä eteenpäin tai taistella vuokratakuun takaisin saamisesta, olimme niin loppu ja väsyneitä että tyydyimme vain siihen valtavaan onnellisuuden tunteeseen kun se oli viimeinkin ohi.

Nyt kuultuaan heidän tarinansa toistuneen ja sen, että taloa ei olisi koskaan saanut edes vuokrata asumiskäyttöön, hänkin teki rikosilmoituksen vuokranantajasta.

Asiasta kertoi ensin Vihdin Uutiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kolmen lapsen yh-äidin unelma vaihtui romahdukseen: Uusi koti olikin homeen piinaama vanha navetta – "Omistajalta tuli uskomattomia viestejä"8.4.2019 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu