Paikalliset

Myyrmäestä on lähdettävä leipäjonoon Koivukylään

Vantaan ruoka-apu on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Sillä on noin 40 vapaaehtoistyöntekijää ja 36 kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa työntekijää. Jana Karjalainen kävi hakemassa ruokaa Myyrmäen jakelupisteestä tiistaina.

Else Kyhälä

Nelisensataa apua tarvitsevaa jonottaa tiistaina viimeisen kerran ruokakassia entisen terveysaseman tiloissa Myyrmäen Iskostiellä.

Marraskuussa ruokakassin saadakseen on matkustettava Koivukylään, jossa Vantaan ruoka-apu -yhdistyksellä on toinen jakelupiste entisen postin tiloissa Hakopolku 4:ssä.

Tämä on arvokas lasti pieneläkeläiselle.”
Ruokaa noutavia Myyrmäen pisteen lopetus surettaa, koska hakumatka pitenee ja vaikeutuu.

Neljän kuukauden ikäisen Aleksi-pojan äiti Jana Karjalainen miettii jo, miten sujuu pitkä bussimatka lapsen kanssa, kun poika ei mielellään nuku vaunuissa.

Myyrmäkeläisäiti sanoo, että ruoka-apu on hänen perheelleen merkittävä tuki. Heille tuli taloudellisia ongelmia, kun hän jäi äitiyslomalle ja samaan aikaan työnantajan firma meni konkurssiin. Karjalaisen miehellä on työpaikka, mutta se on epävarma.

Rollaattorin kanssa liikkuva 72-vuotias rouva Kaivokselasta kertoo parhaimmillaan pärjäävänsä ruoka-avun kassilla tiistaista tiistaihin, mutta yleensä viikonloppuun asti.

– Tämä on arvokas lasti pieneläkeläiselle, hän kiittelee ja murehtii kulkua Koivukylään.

Askistossa asuva työtön Seppo Teliranta odottaa vuoroaan ruokajonossa ja manaa lisäkuluja.

– Kuka sen bussilipun sinne Koivukylään maksaa?

Ruoka-apu joutuu lopettamaan ruuanjakelun työturvallisuuden vuoksi, sillä rakennuksessa todettiin jo vuosia sitten homevaurioita. Purettavan rakennuksen omistaa Vantaan kaupunki, joka on antanut tilat maksutta yhdistyksen käyttöön.

Toiminnanjohtaja Riikka Halko sanoo, että myös työvoiman vähyys pakottaa yhdistyksen lopettamaan ruuanjakelun Myyrmäessä ja toimimaan keskitetysti.

– Resurssit eivät riitä. Meillä on vain kaksi palkattua työntekijää ja meidän ruokia syö 2 000 ihmistä viikossa.

Yli 20 kaupan lahjoittamat ruuat eivät kävele itsestään jakelupisteeseen, vaan jokaisen arkiaamuna kuorma-auto ja kaksi pakettiautoa hakevat elintarvikkeita jaettavaksi. Osan tuotteista Ruoka-apu saa kuljetettuna suoraan kaupan keskusliikkeiltä ja tuottajilta, kuten Valiolta.

Ruoka-avulla on hieman yli 40 vapaaehtoista sekä 36 kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa työntekijää. Yhdistys tarvitsisi Halon mukaan vähintään neljä, mieluiten kuusi palkattua työntekijää. Hän haluaisi ruoka-avun myös yhden tilavan katon alle lähelle Tikkurilaa. Tilaa tarvittaisiin 2 000 neliömetriä.

– Kaupunki on etsinyt meille tiloja, mutta niitä ei ole vielä löytynyt.

Koivukylän ruoka-apu (Hakopolku 4) ti 1.11. klo 11 – 13 liikuntarajoitteisille ja lastenrattaiden kanssa liikkuville perheille. Muut ruuantarvitsijat pe 4.11. klo 11 – 13.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu