Vaalit

Tässä puolueiden vankimmat alueet Vantaalla – Rastimäki demareille, Hämevaara kokoomukselle

Sdp saavutti yli 30 prosentin kannatuksen kaikkiaan seitsemällä äänestysalueella Vantaalla.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Eduskuntavaaleissa sosialidemokraatit saivat Vantaalla yli 30 prosentin kannatuksen peräti seitsemällä äänestysalueella: Rastimäessä, Tarhapuistossa, Hakunilassa, Mikkolassa, Havukalliossa ja Oripuistossa.

Kokoomuslaisin äänestysalue oli Hämevaara, jossa puoluetta kannatti 28 prosenttia äänestäneistä. Seuraavaksi vankinta tukialuetta olivat Askisto, Ylästö ja Vantaanlaakso.

Perussuomalaiset puolestaan niittivät 26,3 prosenttia äänistä Mikkolassa. Myös Vierumäessä, Otavassa ja Seutulassa puolue sai runsaasti kannattajia.

Vihreiden vankimmat tukijat äänestivät Jokiniemessä, Maarinojalla, Kartanonkoskella ja Lummetien äänestysalueella. Kaikilla neljällä alueella vihreät saivat yli viidenneksen kaikista äänistä.

Vasemmistoliittoa äänestettiin yli 10 prosentin verran Rastimäessä, Estepuistossa ja Havukalliossa.

Keskusta ylsi yli 10 prosenttiin Seutulassa. Myös Piispankylässä ja Matarissa puolueelle ropisi kannatusta.

Rkp:n vahvin äänestysalue löytyi reilulla kuudella prosentilla Sotungista. Muita vahvoja alueita olivat Lummetie, Ylästö ja Kaivoksela.

Kristillisdemokraattisinta seutua ovat Itä-Hakkila viidellä prosentilla. Tarhapuisto, Asola, Louhela ja Nikinmäki saavuttivat nekin Kd:lle hyvän tuloksen.

Siniset eivät Vantaalla saaneet järisyttävän hyvää tulosta: yli kahden prosentin mentiin Vantaanlaaksossa, Martinlaaksossa, Seutulassa ja Ylästössä.

Vantaan äänestysaktiivisuus ei näissä vaaleissa noussut kovin korkealle: kaikkiaan vantaalaisista kävi äänestämässä 68,2 prosenttia.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden vantaalainen, Hussein al-Taee, menossa eduskuntaan – "Todennäköisesti matkustan vähemmän Lähi-itään ja ratkaisen riitoja Suomessa"14.4.2019 22.54
Vaaliyllätys – Hän on Lummetien äänestysalueen äänikuningatar! 14.4.2019 22.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu