Urheilu

Lennart Petrell murtuneena HIFK suunnatessa taas pronssipeliin – nosti esiin yhden asian, mihin unelma kaatui

Lennart Petrell

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK pelaa tänä keväänä jo kolmannen kerran peräkkäin jääkiekon SM-liigan pronssiottelussa. Se on suurseuralle luonnollisesti valtava pettymys. Maanantaina Kärpät voitti 3–0 ja marssi finaalisarjaan HPK:ta vastaan.

Kärpät pelasi maanantaina sarjan parhaan pelinsä, HIFK taas huonoimpansa.

– Tähän kohtaan olisi vaadittu sarjan paras peli, mutta sitä ei tullut. Ei me tänään huonosti pelattu, mutta Kärpät oli hyvä. Kärpät pelasi hyvän ja tylyn vieraspelin ja marssi finaaliin, murtunut HIFK:n kapteeni Lennart Petrell sanoi ottelun jälkeen.

Petrell oli voittamassa HIFK:n kanssa Suomen mestaruutta keväällä 2011, mutta sen jälkeen täysosuma on kiertänyt. Kuinka iso pettymys on jäädä kolmatta kertaa putkeen pronssipeliin?

– Iso, iso, Petrell sanoi hiljaa.

HIFK oli pitkään ottelusarjassa jopa pelillisesti niskan päällä, mutta kuudennessa ottelussa tiivistyivät sen ongelmat. Maalinteko meni puskemiseksi ja toisaalta railakasta paineistamista ei enää nähty. Kärpät pystyi hyydyttämään Nordiksen isännät.

– Maalit jäi puuttumaan. Kärpät oli tosi paljon tehokkaampia maalinteossa. Se on hyvä joukkue. Puolustaa hyvin. He eivät päässeet meitä vastaan pelaamaan sitä heidän hyvää railakasta hyökkäyspeliä ihan niin paljoa. Sitten kun heille tuli paikat, niin kyllä siellä kiekot lyötiin sisään. Meitä vaivasi oikeastaan koko sarjan tehottomuus. Tänään jäätiin siitä nollille, eipä siinä muuta, Petrell harmitteli.

HIFK:n ja Tapparan välinen pronssipeli pelataan perjantaina Tampereella.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu