Urheilu

HIFK:n Pikkarainen kommentoi kovia puheitaan – "Sitten voisin minäkin kehua kaikki Pasilan junista lähtien"

Jarno Pikkarainen

Robert Monstovics

Helsingin IFK:n kohtalona on jälleen kerran pelata jääkiekkoliigan pronssipelissä. Kärpät eteni maanantaina finaaleihin ja tappoi HIFK:n unelman. HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen myönsi suoraan, ettei joukkueella enää maanantaina ihan riittänyt. Kärpät oli parempi ja meni ansaitusti jatkoon.

– Kärpät sumputti tosi hyvin ja me ei oikein päästy sellaista paineistamista tekemään, mitä aikaisemmissa peleissä. Kun Kärpät pääsi sitten johtoasemaan, niin he pelasivat vain kiekkoja ulos alueelta ja aika kävi meitä vastaan. Ei me oikein sitten tuota meidän halliakaan ansaittu tänään puolellemme ja sellaista hurmosta päälle, mitä oli aikaisemmin, Pikkarainen mietti kovan pettymyksen hetkellä.

Kuudennen pelin asetelma oli selvä: Kärpät pääsi vapautuneesti yrittämään sarjan katkaisemista, mutta HIFK:lla meni kovassa painetilanteessa puskemiseksi.

– Kärpistä näkyi tietyllä tapaa sellainen vapautuneisuus. He pääsivät Oulun stressistä ja jutuista nyt paremmin läpi. Sarja oli heille katkolla ja heidän kiekollinen pelaamisensa oli huomattavasti parempaa kuin aiemmin, Pikkarainen vahvisti.

HIFK ajoi Kärpät sarjan ensimmäisessä viidessä ottelussa ahtaalle kovalla paineistamisella, mutta nyt se ei enää siihen pystynyt.

– Joo. He olivat hyvin tiiviitä ja pääsivät turhan helposti omalta alueelta ulos. Silloin se peli menee vähän hitaaksi, kun joudutaan aika pitkiltä matkoilta tulemaan, Pikkarainen sanoi.

Pikkarainen joutui kesken sarjan itse jopa pienen kohun silmään puhuttuaan Kärppien maalivahdista.

Pikkaraisen näkemyksen mukaan Vehviläinen "pomputtelee ja tärisee". Tämä oli kuitenkin vain mediapeliä.

– Pitää muistaa lähtökohdat. Kärpät otti meitä 40 pistettä enemmän runkosarjassa ja jos meillä on joskus saman verran enemmän, niin puheetkin on sitten vähän erilaisia. Meidän piti jotenkin yrittää heitä horjuttaa ja siinä onnistuimmekin vielä viime peliin asti. Jos meillä on joskus 40 pistettä enemmän, niin minäkin voin kehua kaikki liikkuvat vaikka tuolta Pasilan junista saakka. Tämä on kuitenkin vain urheilua, eikä tämä saa olla liian vakavaa. Tähän kuuluu myös tietynlaiset psyykkaukset, Pikkarainen muistutti.

HIFK pelaa seuraavaksi perjantaina SM-pronssista Tapparaa vastaan.

– Nyt ei tunnu oikein miltään vielä, mutta käsitellään tämä pettymys nyt ensin. Sitten nukutaan pari yötä ja varmasti sen jälkeen intohimo on taas löytynyt sitä perjantaita kohti, Pikkarainen uskoi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lennart Petrell murtuneena HIFK suunnatessa taas pronssipeliin – nosti esiin yhden asian, mihin unelma kaatui16.4.2019 08.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu