Paikalliset

Vantaa kelpaa sittenkin Nenoselle

Kerran jo johtajavirasta kieltäytynyt Kari Nenonen tulee Vantaan uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Kari Nenonen (sd) antoi suostumuksensa kaupunginjohtajan virkaan sen jälkeen, kun sosialidemokraattien ja kokoomuksen johtomiehet Antti Lindtman ja Tapani Mäkinen kävivät hänen kanssaan uudet neuvottelut johtajapaketin ehdoista.

Nenonen ehti jo kieltäytyä virasta pari viikkoa sitten, kun hänen ehdokkuudestaan kerrottiin tiedotusvälineissä. Hän arvioi silloin, että ehdokkuustiedon vuotaminen julki osoittaa Vantaan poliittisen johdon epävarmuutta ja johtajuusongelmia, joiden vallitessa hänen on vaikea sitoutua johtajapestiin.

Jatkoneuvotteluissa Nenonen sai Lindtmanilta ja Mäkiseltä lupauksen virkajohdon ja poliittisen johdon työnjaon selkeyttämisestä. Käytännössä se tarkoittaa, että Nenonen saa johtaa asioiden virkavalmistelua niin, etteivät poliittiset johtajat ”ohijohda” virkamiehistöä.

Nenosen kanssa sovittiin myös työehdoista. Hän tulee saamaan noin 14 000 euron kuukausipalkan ja asuntoedun. Palkkaa nostettiin hieman lähemmäksi muiden isojen naapurikuntajohtajien palkkoja. Asuntoetua ei Vantaan kaupunginjohtajilla ole ollut vuosikymmeniin, mutta naapurikunnilla on.

Pääkaupunkiseudun päättäjille Nenonen on tullut tutuksi paitsi Husin johtajana, myös nykyisessä virassaan kuntaliiton varatoimitusjohtajana (2009- ).

Nenonen antoi virallisen suostumuksensa johtajavirkaan maanantai-iltana kaupunginhallituksen nimeämässä johtajatyöryhmässä, johon kuuluvat kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat. Jo sitä ennen hän hän oli saanut vakuutuksen suurimpien ryhmien tuesta valinnalleen.

Nenonen valitaan lopullisesti tehtäväänsä 14. marraskuuta kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Samassa kokouksessa valitaan myös maankäytön apulaiskaupunginjohtajaksi Juha-Veikko Nikulainen (kok). Molemmat virat ovat perua Jukka Peltomäeltä (sd), joka erosi kaupunginjohtajan virasta parin kuukauden pestin jälkeen luottamuspulan takia. Peltomäen aiempaa apulaiskaupunginjohtajan virkaa ei ehditty täyttää, ennen kuin kaupunginjohtajankin virka tuli auki.

Lue lisää keskiviikon Vantaan Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu