Puheenaihe

Useamman vantaalaisen päiväkodin rakennuslupa on vanhentunut – Rakennusvalvonta: Toiminta voi jatkua

Vantaalla on paljastunut päiväkoteja, joiden rakennusluvat ovat vanhentuneet. Kuvituskuva.

Arkisto/Riitta Ketola

Vantaalla on paljastunut päiväkoteja, joiden rakennusluvat ovat vanhentuneet. Vanhentuneet rakennusluvat tulivat ilmi tilakeskuksen ja rakennusvalvonnan alkuvuoden aikana tekemästä selvityksestä.

Tällä hetkellä tiedossa on seitsemän päiväkotirakennusta, joiden rakennusluvat eivät ole enää voimassa.

Vantaan rakennusvalvontajohtaja Pekka Virkamäen mukaan kyseessä ovat päiväkodit, joilla on ollut 10 vuoden rakennuslupa.

– Päiväkodit ovat tilaelementtikohteita, jotka rakennettiin aikanaan tilapäiseksi, koska tarve oli kova, Virkamäki kertoo.

Virkamäen mukaan päiväkotien tilapäiset rakennusluvat mahdollistivat nopean rakentamisen muun muassa siksi, että niihin ei tarvinnut tehdä väestönsuojaa.

– Ihan kaikkia rakennusmääräyksiä ei tarvinnut noudattaa, hän sanoo.

Virkamäki sanoo tilakeskuksen vastaavan siitä, että luvat ovat kunnossa.

Vanhentuneille luville haetaan jatkoa. Tilakeskus ja rakennusvalvonta käyvät kevään aikana läpi kohteet, joissa rakennuslupa on vanhentunut.

– Päiväkoteja ei tarvitse sulkea, mutta käsittelemme huolella uudet lupahakemukset ja kastomme ovatko rakennukset riittävässä kunnossa, hän selvittää.

Tehdyissä selvityksissä havaittiin myös neljä koulukäytössä ja yksi järjestökäytössä olevaa tilaelementtirakennusta, joiden tilapäisten rakennuslupien voimassaolo on päättynyt.

Rakennusvalvonta selvittää lisäksi yksityisten päiväkotien rakennuslupatilannetta.

Tikkurilan ylipainehalli eli kuplahalli oli viime talvena suljettuna, koska siihen haettu 10 vuoden määräaikainen rakennuslupa oli päässyt vanhentumaan. Pystytetty halli oli kiinni lähes jouluun asti.

Halli vaati turvallisuusselvitykset ennen avaamista, jonka vuoksi toiminta siellä pidettiin tauolla uuden luvan myöntämiseen asti.

Helsingissä paljastui alkuvuonna kymmeniä päiväkoteja, joiden rakennuslupa on puutteellinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu