Minne mennä

Liikunnan jättitapahtumasta voi löytää uuden harrastuksen

Osa lapsista harrastaa aktiivisesti ja osalla liikunta jääpuolestaan vähäiseksi.

Sirpa Repo

Tanner tömisee ja liikunnan riemu raikaa 10.–11. toukokuuta Myyrmäki-hallissa järjestettävissä Lasten ja Nuorten Olympialaisissa.

Sport Events Finland Oy:n tapahtumassa lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan erilaisten aktiviteettien kautta kymmeniä eri urheilulajeja ja sitä kautta löytämään mahdollisia uusia harrastuksia.

– Olemme ennenkin liikuttaneet lapsia ja nuoria. Päätimme yhdessä Olympiakomitean kanssa järjestää monipuolisen tapahtuman, jossa itse lajit ovat vahvasti mukana, Kari Janhonen Sport Events Finlandilta kertoo.

Tapahtumaan osallistuu noin 20 lajiliittoa, joista mukana on suurelle yleisölle tuttuja lajeja kuten jääkiekko, voimistelu ja koripallo. Tutumpien lajien rinnalla voi kokeilla myös hieman erikoisempia urheilulajeja, kuten krikettiä, rugbyä ja maahockeyta.

Tapahtuman järjestäjät haluavat ohjata lapsia ja nuoria käytännönläheisesti terveellisten harrastusten pariin. Janhosen mukaan ääripäät lasten liikkumiselle ovat selkeästi erotettavissa. Osa lapsista harrastaa aktiivisesti urheiluseuroissa ja liikkuu omien lajiensa parissa, kun taas osa lapsista ei ole mukana seuratoiminnassa eivätkä välttämättä liiku tarpeeksi.

Janhonen nostaa esiin huolensa sekä liikunnan monipuolisuudesta että hyötyliikunnan vähäisyydestä.

– Nuorten kiinnostuksen kohteet ovat ehkä jossain muualla, mutta ei pidä unohtaa sitä, että liikuttaisiin monipuolisesti. Olisi hyvä käydä kokeilemassa erilaisia juttuja, heittämässä koripalloa tai potkimassa palloa. Jos sitä kautta löytyisi se oma juttu.

Liikunnan merkitystä nuoruudessa ei voi liiaksi korostaa, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitosten (THL) tuoreiden tutkimusten mukaan lähes joka neljäs suomalaislapsi on ylipainoinen.

Tapahtuma on tarkoitus järjestää vuosittain Vantaalla, mutta koulujen ja oppilaiden innostuksen myötä Janhonen ei sulje pois mahdollisuutta laajentaa muillekin paikkakunnille.

Lasten ja Nuorten Olympialaiset on perjantaina 10. toukokuuta järjestettävän valtakunnallisen Unelmien Liikuntapäivän päätapahtuma.

Teksti: Sampsa Suikkanen

Tapahtuma

Järjestetään Myyrmäki-hallissa (Raappavuorentie 8) pe 10.5. ja la 11.5.

Perjantaina tapahtumaan osallistuu tuhansia koululaisia Vantaalta, Espoosta ja Helsingissä.

Perjantaina kello 16–20 ja lauantaina kello 9–18 vietetään perhepäivää ja tuolloin tapahtuma on avoin kaikille.

Tapahtuma on 10. toukokuuta vietettävän valtakunnallisen Unelmien Liikuntapäivän päätapahtuma.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Melkein joka neljäs lapsi on ylipainoinen – pojat ovat pulskempia kuin tytöt25.4.2019 10.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu