Urheilu

Jarmo Kekäläisellä edessä kuolemanottelu

General Manager Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets pelaa kuolemanottelun jääkiekon NHL-liigan pudotuspeleissä maanantaina.

Columbus isännöi Boston Bruinsia, joka johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2. Kekäläinen teki isoja siirtoja helmikuussa. Hän päätti pitää venäläistähdet, hyökkääjä Artemi Panarinin ja maalivahti Sergei Bobrovskin, vaikka he todennäköisesti kävelevät kesällä vapaina pelaajina ovesta ulos ilman, että Columbus saa kaksikosta mitään korvausta.

– Olimme valmiita ottamaan riskin, että omat UFA:mme (ensi kesänä taysin vapaat paperit saavat pelaajat) ovat vain "vuokrapelaajia" tälle keväälle. Sanoin myös, että tämä joukkueemme on sen arvoinen ja uskon yhä, että joukkueemme oli sen riskin arvoinen, Kekäläinen sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Kekäläinen nappasi Ottawa Senatorsista hyökkääjät Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin. Pienempiä hankintoja olivat puolustaja Adam McQuaid ja maalivahti Keith Kinkaid. Heistä kaikista tulee Panarinin ja Bobrovskin tapaan täysin vapaita pelaajia kesällä.

Nuo hankinnat eivät tietenkään olleet ilmaisia. Kekäläinen joutui luopumaan muutamasta korkeasta varausvuorosta.

– Kun varaa hyviä pelaajia, kuten me olemme kykyjenetsijöidemme loistavan työn ansiosta, niin meillä on paljon lupauksia kirjoillamme. Joten ajattelimme, että meillä on varaa luopua muutamista varausvuoroista, koska meillä on loistavia lupauksia tulossa, Kekäläinen perusteli.

Columbus järjesti melkoisen sensaation pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella lähettämällä NHL:n runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Tampa Bay Lightningin laulukuoroon suoraan 4–0. Se oli seuran historian ensimmäinen playoff-sarjan voitto.

– Tavoite ei voi olla se, että olemme tyytyväisiä yhden playoff-kierroksen voittamiseen. Me emme todellakaan ole. Meillä on maanantaina loistava tilaisuus tasoittaa ottelusarja (Bostonia vastaan) ja viedä ratkaisu seiskapeliin, Kekäläinen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu