Urheilu

"Haluan pelata kuin Heiskanen" – NHL-sopimuksen tehneellä ruotsalaisella on idoli, joka lyö laudalta oman maan supertähdet

Jääkiekon NHL–liigaseura Calgary Flames on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Carl-Johan Lerbyn kanssa. Heinäkuussa 22 vuotta täyttävä ruotsalaispuolustaja jatkaa ensi kauden Malmö Redhawksissa ennen kuin siirtyy rapakon taakse 2020.

Lerby kirjautti tällä kaudella Malmössa pelaamissaan 47 ottelussa 5+16=21 tehopistettä. Häntä ei koskaan varattu NHL:ään. 

– Euroopan miehemme panivat tämän pelaajan merkille kauden alussa ja seurasivat hänen kehitystään koko ajan. Lerby tarvitsee lisää aikaa kehittyäkseen ja kasvaakseen fyysisesti. Mutta uskoimme vahvasti, että jos emme toimisi nyt, niin hän olisi vuoden päästä yksi halutuimmista, ellei halutuin eurooppalainen pelaaja vapailla markkinoilla, Flamesin johtoryhmään kuuluva Don Maloney kertoi seuran verkkosivuilla.

Lerbylla on suomalainen "idoli".

– Koska olen Ruotsista, niin en voi olla rakastamatta Nicklas Lidströmin ja Erik Karlssonin kaltaisia jätkiä. Mutta suosikkipelaajani? Tällä hetkellä jätkä, jota ihailen ja seuraan eniten, on Miro Heiskanen. Hän on ilmiömäinen. Olen seurannut häntä koko kauden ajan, miten hän luistelee, liikuttaa kiekkoa ja miten hän on ottanut homman haltuunsa pudotuspeleissä. Tuollaiseksi pelaajaksi minä haluan tulla, Lerby sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu