Urheilu

Millainen kapteeni on Leijonien Marko Anttila? – "Viimeisen päälle joukkuepelaaja"

Marko Anttila

MTV:n uutisvideo

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avaa MM-urakkansa tulevana perjantaina Slovakiassa. Leijonat lähtee kisoihin uuden kapteenin alaisuudessa, sillä Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ojensi C-kirjaimen Marko Anttilan rintaan. Jokereissa pelaavan Anttilan valinta kapteeniksi oli iso yllätys suurelle yleisölle, mutta leijonapelaajien keskuudessa valinta ei aiheuttanut hämmennystä.

Mutta millainen persoona ja kapteeni on Marko Anttila? Leijonien johtopelaajiin kuuluvan Veli-Matti Savinaisen mukaan Anttila on lempeä luonne, mutta tarpeen tullen myös tiukka.

– Lempeä jätti, mutta osaa olla tiukka, jos kaikki ei tapahdu niin kuin pitää, Savinainen sanoi Jokerien YouTube-kanavalla.

Leijonapuolustaja Mikko Lehtonen kehuu Anttilan työmoraalia, joka tarttuu joukkuekavereihin.

– Hän on hyvä esimerkki kaikille. Tekee töitä kentällä ja kentän ulkopuolellakin. Aina hienoa seurata, miten hän johtaa. On kokoa ja näköä, Lehtonen sanoi yli kaksimetrisestä laitahyökkääjästä.

Jokereissa Anttilan kanssa pelaava Sakari Manninen paljastaa uuden leijonakapteenin olevan Leijonien isähahmo.

– Hän on siviilielämässä mahtava perheen isä ja aviomies. Hän on isähahmo koko leijonajoukkueelle. Luontainen kapteeni, Manninen ylisti.

Jalonen on valmentanut Anttilaa Jokereissa, joten hän tuntee kapteenin hyvin.

– Viimeisen päälle joukkuepelaaja. Positiivinen, rohkaiseva ja auttavainen kaveri. Ja tällä hetkellä myös erittäin hyvä pelaaja. Sekin vaikuttaa valintaan. Kapteenin pitää pystyä olla jäällä tiukoissa paikoissa, Jalonen muistutti.

– Hän pystyy siihen. Se nähtiin, kun vastaan tuli NHL-pakkeja. Ei ollut ongelmia heitellä miestä seinille ja riistää kiekkoa. Hän on täysin ansainnut paikkansa, pääluotsi kiteytti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Loistouutinen Leijona-faneille: MM-kisojen kaikki ottelut voi katsoa ilmaiseksi8.5.2019 13.32
Kulttipelaaja kantaa C-kirjainta Leijonissa – tässä koko kapteenisto7.5.2019 18.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu