Urheilu

Nyt tulee silkkaa hehkutusta, Bottas! – "Täytyy sanoa, että olen syvästi vaikuttunut"

Valtteri Bottas

MTV:n uutisvideo

F1:n pistekärkenä kauden viidenteen kisaviikonloppuun lähtevä Mercedeksen Valtteri Bottas on saanut tällä kaudella ison tukun uusia ihailijoita. Kärjistettynä voisi sanoa, että paljon puhuttu ”uusi Bottas” on noussut kohinalla sylkykupista sankariksi.

Bottaksen hehkuttajien kaartiin on liittynyt myös nykyinen DTM-pomo, F1-urallaan 210 GP:tä ajanut ja kymmenen voittoa saalistanut Gerhard Berger.

– Minun pitää sanoa, että olen syvästi vaikuttunut Valtteri Bottaksesta, Berger toteaa Speedweekissä.

Berger näkee, että Bottas omaa nykyisellään ne kaikki eväät, joilla taistellaan maailmanmestaruudesta.

– Hän on viileä, rauhallinen ja erittäin mukava kaveri, mutta hän on myös erittäin nopea, Berger painottaa sitä oleellisinta.

Bottas ja hänen tallikaverinsa, hallitseva mestari Lewis Hamilton ovat takoneet pelkkiä kaksoisvoittoja kauden neljässä ensimmäisessä kisassa.

Berger ei sitä suoraan sano, mutta myös hän odottaa, että mestaruus ratkaistaan näiden kahden välillä, jos Ferrarin Sebastian Vettel ei pysty katkaisemaan Mersu–miesten voittokulkua ensi sunnuntaina Barcelonassa.

– Bottas on erittäin hyvä, mutta Lewis on noussut mielestäni jo samalle tasolle Ayrton Sennan kanssa. Molemmat ovat pystyneet voittamaan kisoja varsin erilaisissa olosuhteissa. Hamiltonin etuna on kärivällisyys: hän ei halua voittaa kisaa sen ensimmäisessä mutkassa. Hän voi odottaa ja voittaa sen jälkeen, Berger luonnehtii.

 

 

Voittaako Valtteri Bottas F1-mestaruuden 2019?

Kyllä
69% (31 ääntä)
Ei
31% (14 ääntä)
Ääniä yhteensä: 45

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu