Puheenaihe

Kevään juhlamuoti: Nyt saavat hehkua koralli ja fuksia niin vaatteissa kuin huulillakin

Vintage-harrastajien suosimat koralli ja aprikoosi ovat rantautuneet kevään hittiväreihin niin juhlavaatteissa kuin ehdostuksessakin. Hoochie Mama Jane-vintageputiikissa Helsingissä on seinätkin samaa sävymaailmaa.

JOHANNA ERJONSALO

Katsaus kevään muotilehtiin kertoo, että tämä kevät täyttyy heleääkin heleämmistä pastelleista. Aprikoosi, vaaleankeltainen, koralli, vaaleanpunainen...

– Kyllä. Tunnistan tämän, tietynlainen koralli- tai flamingomaailma osuu tähän hetkeen, sanoo Suomen InterColor ICfin ry:n puheejohtaja Tuija Maija Piironen.

– Toki kevääseen mahtuu paljon muutakin, vaikkapa tummia sävyjä vastapainona pastelleille. Sävykäs tumma luumu voisi esimerkiksi olla sellainen, hän tiivistää.

Mitä vaatimuksia juhlavaatteiden sävyt asettavat meikille? Millainen on kevään juhlameikki, kun ensin on valittu upea mekko?

– Keväällä värit raikastuvat ja kirkastuvat kuten vaatteissakin, sanoo SKY-Cidesco-kosmetologi, yrittäjä Riikka Tainio-Hendrell.

– Voimakkaat palkkikulmat ovat historiaa. Nyt kulmat saavat olla huomattavasti pehmeämmät, mutta edelleen runsaat.

Huulimeikki on meikin kruunu. Kaikki oranssin ja fuksian sävyt ovat siis muodissa, ja erityisesti koralli on tämän kevään hittiväri. Silmissä suositaan luonnollisia nuden sävyjä tai raikkaita pastelleja.

– Ihon annetaan hehkua raikkaiden poskipunien, kuultovoiteiden ja aurinkopuuterin avulla.

Entä kannattaako juhlameikin teko antaa ammattilaisen käsiin?

– Juhlameikki on vaativa meikki, jossa pitää ottaa paljon enemmän asioita huomioon kuin arkimeikissä. Meikki täytyy pohjustaa ja kiinnittää erityisen huolellisesti.

Hänen mukaansa koemeikki kannattaa ehdottomasti ottaa.

– Juhlissa otetaan paljon valokuvia, joita pidetään yleensä vuosikaudet esillä. Meikin täytyy olla kantajansa näköinen ja kestää aikaa. Koemeikin jälkeen on hyvä katsoa vaikka jokin nyyhkyleffa tai käydä reippaalla kävelyllä, jolloin varmistetaan meikin pysyvyys, yrittäjä vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kevään sankarittaren kasvo-hoitojen aika alkoi – älä kokeile uutta juuri nyt11.5.2019 09.10
Juhlapukuja nyt tv-ruudussa ja näyttelyissä ympäri Suomen11.5.2019 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu