Puheenaihe

Kevään sankarittaren kasvo-hoitojen aika alkoi – älä kokeile uutta juuri nyt

Ajoissa aloitettu ihon hoito varmistaa, että juhlapäivänä kasvot ovat hehkeimmillään, kertovat SKY-kosmetologit Miila Toimela (vas.) ja Eija Kaasalainen (oik.).

Veini Oksanen

Juhlat tulossa, mutta silmäpussit stressaavat enemmän kuin tarjoilu. Kasvot ovat punaisenkirjavat ja kuivat talven viimoista. Ajatus sandaleteista ei houkuta, kun kantapäät ovat halkeilleet ja kipeät.

Ei hätää. Vielä ehtii ja paljon – niin kasvoille kuin jaloille ja käsillekin.

– Nyt kun aloittaa, on vielä hyvin. Kuukaudessa ehtii ottaa esimerkiksi yksittäisen laitehoidon tai muutaman kerran laitehoitosarjan, sanoo SKY-kosmetologi, terveydenhoitaja Anita Huhtala Hyvinkäällä toimivasta Cocoa Day Spasta.

Kuivan ihon kirkastamiseksi hän suosittelee esimerkiksi timanttihiontaa, jossa kasvojen iholle tehdään syväkuorinta ja jossa pieni alipaine puhdistaa kuonaa ja talia ihosta.

– Tätä eikä mitään muutakaan hoitoa kannata jättää sinne viimeisiin päiviin ennen hoitoa. Pitää olla varmuus siitä, että hoitomuoto ja tuotteet sopivat omalle iholle, hän sanoo.

Huhtalan mielestä ajoissa aloitettu ihon hoito – myös kotioloissa – varmistaa sen, että juhlapäivän tullessa kasvot ovat hehkeimmillään.

– Nyt kannattaa puhdistaa hyvin, kosteuttaa, nukkua, ulkoilla ja juoda vettä.

– Jos muistaa suolaa ja sokeria vältellä ja noudattaa muutoinkin terveellisiä elintapoja, voi välttyä silmäpusseiltakin. Turvotuksia voidaan toki laskea vaikkapa kasvohoidon yhteydessä kasvojen ja silmänympärysalueen lymfahieronnalla sekä hoitavia silmänympärysvoiteita hyödyntäen, hän tietää.

Voiteiden ja puhdistustuotteiden lisäksi ammattilaisen salainen ase ovat seerumit.

– Seerumin säännöllinen käyttö hoitaa ihoa yhdessä voiteiden kanssa. Vielä ei ole myöhäistä aloittaa seerumin käyttöä!

– Seerumien teho ja olemassaolokin tulevat joillekin asiakkaille yllätyksenä. Niistä on kuitenkin selvää hyötyä juhliin valmistautuessa, Huhtala sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kevään juhlamuoti: Nyt saavat hehkua koralli ja fuksia niin vaatteissa kuin huulillakin11.5.2019 09.10
Juhlapukuja nyt tv-ruudussa ja näyttelyissä ympäri Suomen11.5.2019 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu