Minne mennä

Vantaan kovimmat hupijuoksijat lähtevät Extreme Runille gangsteriasuissa – "Ensi vuoden asu on jo suunnitteilla"

Niina Wuorio ja Janika Sinkari-Karjalainen lähtevät Vantaan Extreme Runiin gangsteri-teemalla.

Simo Arkko

Tulevana viikonloppuna Hakunilassa juostaan jo kymmenettä kertaa rennolla mielellä, kun hupijuoksutapahtuma Extreme Run kerää osallistujia urheilupuiston ympäristöön.

Tapahtumasta on tullut perinne vantaalaisille Niina Wuoriolle ja Janika Sinkari-Karjalaiselle, jotka ovat kiertäneet yhdessä eri paikkakuntien Extreme Run -tapahtumissa vuodesta 2015.

Kaksikosta Wuorio kiinnostui tapahtumasta jo kymmenen vuotta sitten, jolloin Extreme Run järjestettiin ensimmäistä kertaa.

– Kävimme katsomassa tapahtumaa tyttöporukalla. Sitten päätimme yhdessä, että seuraavana vuonna lähdemme mukaan, Wuorio sanoo.

Sinkari-Karjalainen oli mukana ensimmäistä kertaa vuonna 2013 ystävänsä Elinan kanssa.

Kaksikko lähtee kilpailuihin pitämään hauskaa. Tapahtumissa kiehtoo erityisesti pukeutuminen. Tänä vuonna porukan teemana on gangsterimainen tyyli.

Aiempina vuosina kaksikko on pukeutunut myös Batman-, kasari- sekä Super Mario -tyyliin.

– Tänne voi oikeasti vetää päälle jotain kreisiä. Se on sikasiistiä, rakastan naamiaisia, Sinkari-Karjalainen sanoo.

– Ensi vuoden asu on jo suunnitteilla. Teemakin on jo päätetty, Wuorio lisää.

Wuorio ja Sinkari-Karjalainen päätyivät osallistumaan Extreme Runiin samassa porukassa vuonna 2015. Sinkari-Karjalainen oli etsimässä itselleen uutta juoksukaveria, sillä hänen kanssaan kahtena aiempana vuonna esteitä kiertänyt ystävä oli menehtynyt syöpään.

– Hän kiersi vuonna 2014 Extreme Runin viimeistä kertaa. Hänellä oli kipuja ja liikkuminen oli hankalampaa, mutta sisulla ja tahdolla hän kiersi kierroksen läpi. Hän on mielessäni jokaisella Extreme Runilla, varsinkin Vantaalla, Sinkari-Karjalainen kertoo.

Juoksijat sanovat, että Extreme Run -tapahtumaa kannattaa tulla ehdottomasti kokeilemaan. Vantaan tapahtumassa erikoinen este on esimerkiksi joessa kahlaaminen.

Wuoriolle ja Sinkari-Karjalaiselle Vantaanjoen mudat ovat jo tuttuja.

– Jos ei halua mennä mutaiseen Vantaanjokeen uimaan, niin senkin saa kiertää, Sinkari-Karjalainen vinkkaa.

Extreme Run Hakunilan urheilupuistossa la 18.5. klo 13. Kierroksen mitta on 8 km, Vantaan kestävyyskierrokselle osallistuvat kiertävät radan kaksi kertaa.

Teksti: Simo Arkko

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

ExtremeRun järjestetään Vantaalla jo kymmenettä kertaa – Jaajo Linnonmaa: "Hakunilan urheilupuiston mutainen oja oli meille kultakaivos"8.5.2019 07.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu