Puheenaihe

Apotti ruuhkauttaa Vantaan terveyspalveluja – Miten saan silmätippoja tai uusin reseptin?

Apotin käyttöönoton vuoksi kiireettömiä aikoja on rahallisesti tarjolla. 

Vantaalaisrouva yritti puolen tunnin ajan saada yhteyttä terveysasemien ajanvarauspalveluun. Takaisinsoittopalvelu ei ollut käytössä uuden potilastietojärjestelmä Apotin käyttöönoton vuoksi.

Palvelun nauhoite kertoi, että Apotin käyttöönoton aikana kiireettömiä aikoja on tarjolla poikkeuksellisen vähän.

– Vantaan Sanomien uutisoimasta palvelusetelistä automaatti ei puhu eikä puhahda, rouva harmittelee.

Rouvaa vaivasi punoittava ja rähmivä silmä, jota hän ei mieltänyt akuutiksi sairaudeksi. Hän kaipasi reseptiä silmätipoille.

Jos hoitajaa ei saa kiinni puhelinpalvelun kautta, voiko mennä suoraan terveysasemalle terveyspalvelujen johtaja Piia Vuorela? Ja saako palvelusetelin terveysasemalta?

– Kyllä voi. Jokaisella terveysasemalla myönnetään palveluseteleitä hoidontarpeen arvioinnin yhteydessä, jos palvelusetelin myöntämisen kriteerit täyttyvät. Terveysasemalla asiakas voi päästä hoidon tarpeen arvioinnin perusteella päiväpoliklinikalle, jos asia on akuutti, tai hoitaja voi konsultoida terveysaseman konsulttilääkäriä.

– Terveysasemien takaisinsoittopalvelu ei ole käytössä tällä viikolla, mutta puhelimessa kannattaa odottaa, jos ei ole kiire. Tietyissä tapauksissa puhelimeen vastannut hoitaja voi konsultoida lääkäriä ja asian saa hoidettua puhelimen kautta. Ymmärrämme, että jos jonotusaika venyy todella pitkäksi, ei potilas halua odotella linjoilla. Olemme pahoillamme ruuhkasta.

Miten saadun palvelusetelin kanssa toimitaan?

– Palveluseteliä myöntävältä hoitajalta saa ohjeet, miten palvelusetelikäynnin ajanvaraus tulee tehdä kunkin yksityisen palveluntuottajan ketjun toimipisteisiin. Johonkin pitää soittaa ja varata aika, johonkin pystyy varaamaan ajan netin kautta.

Asiointiohjeet löytyvät myös parastapalvelua.fi -sivustolta, jonka kautta voi myös vertailla eri toimipisteiden hintoja.

Miten saa helpoiten uusittua reseptin?

– Jos käytössä on verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti, nopeiten reseptin uusimispyyntö tapahtuu sähköisten Maisa.fi (www.maisa.fi)- ja Omakanta-palvelujen kautta. Reseptipyyntö ohjautuu suoraan terveysasemalle, josta resepti on kirjoitettu.

– Jos ei pysty asioimaan sähköisesti, voi reseptiä tulla uusimaan omalle terveysasemalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Apotti käyttöön Vantaalla kahden viikon päästä – Peijaksen kokemusten perusteella järjestelmään on tehty tuhansia muutoksia27.4.2019 06.00
Apotti vähentää tilapäisesti terveyskeskusten vastaanottoaikoja  – Apua voi hakea palvelusetelillä yksityiseltä13.3.2019 06.45
Vantaa palkkaa 20 lääkäriä Apotti-sijaisiksi - syksyn sijaisuudet lähes täytetty22.8.2018 07.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu