Minne mennä

Ensimmäiset kesälampaat tulevat jo ensi viikolla

Kesä ja lampaat saapuvat.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Ensimmäiset Vantaan suloisimmista kesätyöntekijöistä aloittavat hommansa jo ensi viikolla. Silloin Hakunilan Kormuniittyyn saapuu noin viisi uuhta ja niiden viitisentoista karitsaa.

Lampaat laiduntavat vuorotellen kahdella lohkolla. Eläimille on aitauksessa katos sekä huolto- ja ruokinta-alue. Kesäduunareita voi ihastella katselupaikoista aitauksen etelä-, länsi- ja pohjoispuolella.

Kormuniityn lammasaitaus rajautuu etelästä Kormuniitynojaan ja itäreunalta Hakunilan urheilupuistoon. Autoilijat voivat pysäköidä Hakunilan uimahallin parkkipaikalla (Sotungintie 17) tai urheilupuiston pysäköintialueella (Luotikuja 2).

Lisää lampaita saadaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla, kun Koivuhakaan Tikkurilan keskuspuistoon tuodaan 30 pässikaritsaa. Karitsat ovat noin kolmen kuukauden ikäisiä.

Koivuhaan lampaisiin pääsee tutustumaan aitauksen etelä- ja itäosan katselupaikoilla. Niille pääsee kävellen ja pyöräillen Koisotien suunnasta puistokäytävää pitkin Arboretumin tai Läntisen Valkoisenlähteentien kautta. Auton voi pysäköidä Arboretumin parkkipaikalle (Meiramitie 2).

Kesälampaita on ollut Vantaalla jo useampana vuonna, joten ohjeet kanssakäymiseeen lienevät jo tuttuja. Eläimiä ei saa ruokkia omilla eväillä, mutta tuoretta ruohoa voi tarjota katselupaikoilta. Aitaukseen meneminen on kielletty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suloiset päkät tulevat taas! Tänä kesänä lampaita ihastellaan myös Hakunilassa1.6.2017 20.10
Kesälampaat saapuivat jälleen Koivuhakaan – katso kuvat11.6.2014 15.30
Kotieläinpiha aukeaa Katrinebergin kartanolle: Ihasteltavana kanoja, vuohia, lampaita ja pupuja21.5.2018 13.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu