Puheenaihe

Sisäilmaltaan puhdasta paviljonkia kiirehditään Vantaalle

Vantaan suunnittelee sisäilmaltaan puhtaan paviljongin hankkimista. Kuvituskuva.

Arkisto/Ilpo Kekki

Vantaalle perusopetukseen suunniteltu uusi sisäilmaltaan puhdas paviljonki halutaan saada käyttöön mahdollisimman nopeasti.

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan, että puhdastila on toteutettava mahdollisimman pikaisesti, mieluiten jo tämän vuoden aikana. Kyseessä on uusi paviljonki, johon on kaavailtu tiloja noin 50 oppilaalle.

Valtuustolle esitetään, että paviljonki lisätään vuoden 2019 investointiohjelmaan. Kaupunginhallitus totesi myös, että sivistystoimen ja tilakeskuksen ensi vuoden käyttötalousarvioon sisällytetään tilan kustannukset.

Alunperin puhdastilaa on kaavailtu opetuskäyttöön jo elokuusta alkaen. Vantaan tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius kertoi Vantaan Sanomille huhtikuun lopulla, että aikataulu vaikuttaa epätoivoiselta, sillä pelkästään rakennuslupakäsittely vie aikaa. Lisäksi paviljongin tuleva sijainti tulee päättää ennen kuin hankintaprosessi voidaan käynnistää. Paviljongin paikaksi on ehdotettu Simonkylän, Aurinkokiven ja Martinlaakson koulujen tontteja.

Puhdastilan alustava kustannusarvio on 85 000–110 000 euroa per vuosi viiden vuoden vuokrasopimuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suunnitelma: puhdas paviljonki sisäilmasta kärsiville oppilaille27.4.2019 07.15
Vantaan sisäilmatutkimuksen uudet tiedot: 7 koulua ja 3 päiväkotia vaativat toimenpiteitä välittömästi17.4.2019 15.00
Nyt puhuu sisäilmatutkimusta tekevä professori: Sain Vantaalla tylyn vastaanoton – "Vastavaa en ole koskaan aiemmin urallani kokenut"23.2.2019 07.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu